Ati 3 éves. Lisztérzékeny. Tejfehérje-allergiás. Szójaallergiás. Tejcukorérzékeny és fruktózérzékeny. Mentesen táplálkozik. Anyukája minden ételt, sütit, fagyit, de még a ropit is otthon készíti el. Ati testve, Boni szintén mentesen táplálkozik.
Egyik nap Anya elaludt és csak reggel 6-kor ébredt fel. Az első sokk után – azaz hogy “Jaj, jaj elaludtam, most mi lesz, mit eszik a Boni, jaj, semmi sem fog elkészülni 7 órára, éhezni fog a kislány jaaaaaaaaaaaaaj…” – úgy döntött kipróbál egy újdonságot. Gyors zsemle, virslivel töltve… Lesz, ami lesz alapon. A recept annyira bevált, hogy már aznap kellett egy új adagot sütnie, sőt majdnem minden másnap süt egy ilyen finomságot, Ati és Boni legnagyobb örömére.
Szóval Anya így készíti a virslivel töltött zsemlécskéket:
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt Anya AnnaPanni natúrt használ
- 5 dkg Szarvasi rizsliszt
- 1 ek. burgonyapehely – Cornito
- fél csomag szárított Budafoki élesztő
- egy evőkanál olaj vagy házi kacsazsír
Az elkészítés módját a Lisztérzékeny Ati blogon találod!