Tejfölös kelbimbó
Hozzávalók
• 600 g mirelit kelbimbó
• 2 dl tejföl
• só, őrölt bors, őrölt kömény
Elkészítése
A kelbimbót forrásban lévő sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A tejfölt sóval, borssal, köménnyel elkeverjük. A lecsepegtetett kelbimbót tűzálló tálra tesszük, ráöntjük az ízesített tejfölt, majd forró sütőben, vagy mikrosütőben az egészet összemelegítjük.
Tejes kivikoktél
• 2 db kivi
• 1 db banán
• 1/2 db avokádó
• 1,5 dl tej
• 1 tojássárgája
• 30 g méz
• 50 g vaníliafagylalt
Elkészítése
Az anyagokat turmixoljuk a fagylalt kivételével, majd lehűtjük. Hosszú pohárban szervírozzuk úgy, hogy először vaníliafagylaltot teszünk a pohárba, majd ráöntjük a turmixot, végül kivikarikával díszítjük.