Eredetileg csokidarabos amerikai keksznek indult a dolog, de addig csűrtem csavartam a hozzávalókat, hogy végül kaptam egy olyan fantasztikusan rugalmas, homogén tésztát, amit muszáj volt kinyújtanom és kiszaggatnom. Omlós, de mégis lágy, vaníliás, de mégis csokis álom.
Hozzávalók (20-25 darabhoz):
– 25 dkg liszt (én egyharmad durum, egyharmad fehér tönköly, egyharmad világos rozslisztet használtam)
– 2 csomag pudingpor (én egy tejszín ízűt és egy vaníliásat használtam)
– 1 egész tojás
– 1 tk. sütőpor
– 15 dkg vaj
– 3 ek. eritrit + folyékony édesítő
– 5 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé
– 1 tk. kókuszolaj
Az elkészítésről a Norasz Kitchen blogon olvashatsz!