nlc.hu
Életmód
„Kaposvár Budapest fővárosa” – íme a legsúlyosabb iskolai aranyköpések

„Kaposvár Budapest fővárosa” – íme a legsúlyosabb iskolai aranyköpések

Aki járt iskolába, bizonyára emlékszik az osztálytársai vicces vagy épp sokkoló beszólásaira. Egy hasonló gyűjteményből szemezgettünk.

Az iskolai aranyköpésekből szinte minden osztálynak összegyűlik egy vagy több füzetnyi, mire befejezik tanulmányaikat. Általában ezek ártatlan viccek, esetleg a felkészületlenségből fakadó megmosolyogtató esetek, amelyekre évek, évtizedek múltán is meleg szívvel gondolunk vissza. Az Illúzió blogon most egy ilyen parádés gyűjteményből válogattunk, a teljesség igénye nélkül, mivel valóban olyan mennyiségről van szó, amit végigolvasni is eltart egy darabig, így ezúton is köszönjük a szerző áldozatos munkáját. 

Petőfi egyik verse? A diák válasza: Szőlőföldemen.

Ez csak a bemelegítés, a blogbejegyzésben valóban páratlan gyűjtemény sorjázik, amelyben nemcsak a diákok beszólásai szerepelnek, hanem az is, amikor a tanároknál is homokszem kerül a gépezetbe. Például egy környezetismeret-dolgozatra felkészítő anyagban a takarmánynövények felsorolásánál a „búza, kukorica, cefre” szerepelt, valószínűleg a derék tanerő már picit megszomjazott az esti munka közben. 

De akad példa felkészült biológusra:

– Jellemezd a szivacsokat!

– A szivacsok kis növényi állatkák.

Frappáns gondolkodásmódú történészre:

Egy amerikaitörténelem-dolgozatból:

Kérdés: Mi ért véget 1865-ben?

Válasz: 1864.

Valamint lényeglátó fizikusra is:

A fa miért úszik a vízen? A tanuló válasza: Mert ha lemerülne, gyökeret eresztene.

A teljes gyűjteményt az Illúzió blogon lehet megtekinteni, komolyan ajánljuk, érdemes!

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top