Kecskesajtos ravioli diópesztóval
Ravioli, 4 személyre:
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 30 dkg durumliszt
- 1 evőkanál olívaolaj
Töltelék:
- 20 dkg kecskesajt
Feltét:
- pár csipet só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 csipet bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl olívaolaj
- ízlés szerint citrom leve
- 10 dkg dió
Elkészítés
A raviolihoz a durumlisztet keverjük el egy csipet sóval, a tojássárgájával, az olívaolajjal és annyi vízzel, hogy összeálljon a tészta. Gyúrjuk simára, felezzük meg, és nyújtsunk belőle két vékony lapot. Az egyikre helyezzünk egymástól 3-4 cm-re sajtkockákat, és tegyük rá a másik kinyújtott tésztalapot. A töltelék körül nyomjuk össze alaposan a két tésztaréteget, majd derelyevágóval vágjunk négyzeteket.
A diópesztóhoz a dióbelet törjük egészen apróra, a petrezselymet vágjuk finomra, a megpucolt fokhagymát aprítsuk fel. Keverjük el mindezt az olívaolajjal, fűszerezzük kevés citromlével, sóval, frissen őrölt borssal. A tésztát 1-2 perc alatt főzzük ki lobogó, sós vízben. Szűrjük le, szedjük tányérokra, halmozzunk rá diópesztót, és azonnal tálaljuk.