Némi közvélemény-kutatást végeztem, a kérdőívet kitöltők chipsevési szokásaira voltam kíváncsi. Amikor megnéztem, és feldolgoztam a válaszokat, itt-ott megdöbbentő eredményt kaptam. Nézzünk párat:
- 100 emberből 29 napi rendszerességgel elfogyaszt legalább egy – de néha két – zacskó chipset.
- 100-ból csupán 63 ember tartja egészségtelennek a chipset
- 100-ból 9 embernek vannak kellemetlen tünetei (pl. gyomorfájás, puffadás) chips fogyasztás után
Miért is egészségtelen a chips?
Nem az alapanyag miatt, hiszen egymagában a krumpli nem nagy ördöngösség. Viszont a hozzáadott ízfokozók, adalékanyagok, magas só- és olajtartalma miatt káros az egészségre. Rendszeres fogyasztása nagyban hozzájárul a szív- és érrendszeri problémákhoz, cukorbetegséghez, nem is beszélve az elhízásról, a narancsbőr kialakulásáról vagy fokozódásáról és a bőrhibákról… Tudj meg többet a káros adalékanyagról a Mi életmódunk blogon!