nlc.hu
Életmód
Most már biztos: ott lesznek az olimpián a magyar atlétaikrek

Most már biztos: ott lesznek az olimpián a magyar atlétaikrek

Két újabb kvótásunk van Tokióra.

Talán emlékeztek Biacsi Ilonára és Bernadettre, a tizennégy gyermekes családból jövő, sándorfalvai paralimpikonokra, akiket a riói felkészülésük alatt mutattunk be képes riportban.

Fotó: Hernád Géza

Bernadett már akkor tizenhatszoros, Ilona tizenhétszeres világbajnok volt, 5000 méteren világcsúcstartó, de a Biacsi ikrekkel felálló magyar 4×400-as váltó tartja a fedett pályás világcsúcsot is. Bernadett akkor ötödik, Ilona második volt a világranglistán.

Londonban egykor felemás végeredmény született: legnagyobb vetélytársaik, két lengyel lány megelőzte őket, Ilona harmadikként futott be, Bernadett viszont épp lemaradt a dobogóról. Egyszerűen nem tudtak igazán örülni. „Büszke voltam rá, hogy beértem, hogy megcsináltam az első olimpiámat. De rossz volt, hogy én fent állok, nyakamba akasztják az érmet, ő meg ott van lent. Bármi lehet Rióban, de azt kívánom, hogy tesó legyen a dobogós. Én már átéltem azt az érzést” – mondta akkor Ilona.

Nos, jövőre, Tokióban újra próbálkozhatnak, hiszen sikerült kvótát szerezniük Dubajban a következő paralimpiára.

A para-atlétikai világbajnokságon az értelmi fogyatékkal élők kategóriájában 1500 méteres síkfutásban Biacsi Ilona bronzérmes, ikertestvére, Bernadett pedig negyedik lett. Mivel a vb-n a versenyszámok első négy helyezettje kap indulási jogot, így mindketten résztvevőnek mondhatják magukat. Magyarország ezzel már tizenegy paralimpiai kvótánál tart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top