nlc.hu
Aktuális
A csoda neve: víz – II. rész

A csoda neve: víz – II. rész





Zöldteás energiahab

A zöldteás archab nedvesíti és feszesíti a bőrt, fokozza a sejtek megújulását, véd a szabad gyökök ellen. A zöldteás archabot elkészíthetjük otthon is: 2 teáskanál zöldteaport (kínai boltokban vagy szupermarketekben is kapható!) fél csésze forró vízzel felöntünk, és porcelán tálban habverővel habosra keverünk. Ezután szobahőmérsékletűre hűtjük, és kis szivaccsal vagy arctisztító párnácskával az arcra kenjük. Hagyjuk rajta öt-tíz percig, majd langyos vízzel öblítsük le!

Alga- vagy fűfürdő

Az alga a test hatásos méregtelenítője, mely azonnal beindítja az anyagcserét, és megkezdi a zsírsejtek karcsúsítását. Készítsünk otthon algás fürdőt: 2 csésze szárított algát (ugyanott kapható, ahol a zöldteapor) 15 percig 8 csésze vízben áztassunk, majd 30 percig főzzük. Végül egy szűrőn keresztül hozzáadjuk a 38 fokos fürdővízben.

Feng shui tipp
Ha nem kaptunk algát, akkor megteszi egy csomó frissen vágott fű is. Ezt 30 percen át főzzük, majd a kád vizébe szűrjük, 20 percig áztatjuk magunkat benne, majd lezuhanyozunk. Mindkét fürdő kedvezően hat a bőr és a kötőszövet regenerációjára.


A dinnye ajándéka





Az ájurvéda tanításai szerint a gyümölcsök színe és a bennük található nedvesség együttesen hatnak szépségünkre. Augusztusban a nagy, kerek, zöld óriások, a csupa víz görögdinnyék adhatják a legtöbb nedvességet a bőrnek, míg a zöld héj nyugtató energiát is sugároz.

Ájurvéda tipp Frissen vágott dinnyeszeletet tegyünk az arcunkra, de előtte távolítsuk el a piros húsát! Majd pihenjünk vele öt-tíz percet, hatására enyhül testünkben a belső forróság, kitisztul és nedvességgel teli lesz a bőrünk, és annyira ellazulunk, hogy az arcunk baba-simaságúvá válik.


Melegvizet a pattanásokra!

Az ősi kínai módszer szerint a pattanások elleni harc leghatásosabb fegyvere a langyos vízkúra. Reggelente két liter vizet főzzünk tíz percig, töltsük át termoszba, és napközben kis adagokban kortyoljuk el úgy, hogy este, amikor lefekszünk, már egy csepp se maradjon a termosz alján. Ezt a kúrát egy hónapon keresztül folytassuk, és a tisztátalanságoknak búcsút inthetünk.
A kínai módszer titka: A meleg víz átnevesíti és tisztítja a szöveteket. A kis adagok fogyasztása pedig lehetővé teszi, hogy a víz ne ürüljön ki túl gyorsan a testből.


Fiatalító kortyok

Naponta legalább két liter folyadék elfogyasztására van szükség ahhoz, hogy belülről hidratáljuk bőrünket, és a feloldott méreganyagok a vesék meg a belek irányában eltávozzanak. Bőrünk szépsége és fiatalsága érdekében a legideálisabb, ha a folyadékfogyasztásunk:





•  1 liter ásványvízből,

•  fél liter cukormentes gyógy- vagy gyümölcsteából,

•  negyed liter friss zöldség- vagy gyümölcsléből,

•  negyed liter tejből áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top