Indiai pulao rizs
Hozzávalók:
- 2 kávéskanál só
- 1 hegyes erős zöldpaprika
- 10 dkg zöldborsó
- 1/2 kávéskanál kurkuma
- 1 mokkáskanál római kömény
- 1 centi friss, reszelt gyömbér
- 10 dkg, kis rózsákra szedett karfiol
- 30 dkg hosszú szemű basmati rizs
- 2 db, cikkekre vágott citrom
- 3 darab, apró kockákra vágott paradicsom
- 8 dl víz
- 2 evőkanál vaj
- 10 dkg, apró kockákra vágott sárgarépa
- 2 darab babérlevél
- 10 dkg zöldbab
Elkészítés
Felmelegítjük a vajat, és megpirítjuk benne a zöldpaprikát, a gyömbért és a kurkumát. A paradicsom kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és 4-5 percig pároljuk őket.
Belekeverjük a rizst, forró vízzel felöntjük, majd beletesszük a paradicsomot, a babérlevelet, a római köményt és a sót is. Ha megfőtt, eltávolítjuk a babérleveleket.
Citromcikkekkel díszítve tálaljuk.