nlc.hu
Aktuális
Nem drágulnak a BKV-jegyek jövőre

Nem drágulnak a BKV-jegyek jövőre

Januárban is 350 forintot kell majd fizetni Budapesten egy vonaljegyért a budapesti közösségi közlekedésben.

A fővárosi önkormányzat közölte, hogy 2015 elején a közösségi közlekedésben nem várható tarifaváltozás – írja a  Napi Gazdaság. Utoljára 2013. januárban emelkedtek a BKV-tarifák, idén pedig nem volt emelés, sőt például a teljes árú bérlet ára ezer forinttal csökkent.

Az önkormányzat a weboldalán található dokumentum szerint javaslatot tesz egy új értékszelvény, a “kiscsoportos jegy” bevezetésére, valamint a kombinált jegytípusok közül az egynapos jegy árának csökkentésére. A kiscsoportos jegyet bruttó 1900 forintért, az egynapos jegyet pedig bruttó ezer forintért lehetne megvásárolni. A kiscsoportos jegyet legfeljebb öt fő együtt, egy járművön utazásakor lehet igénybe venni.

A lap szerint a nagyobb városokban élőknek sem kell majd többet fizetniük a közösségi közlekedésért 2015-ben. Országos szinten sem lesz változás a közlekedési tarifákban, a fejlesztési tárca a vasúti és autóbuszos helyközi közösségi közlekedés tarifáiban nem tervez emelést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top