Cheddar sajtos, marhahúsos falatok
Hozzávalók 8 szelet kenyérhez:
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg (reszelt) cheddar sajt
- 2 szál újhagyma
- 8 szelet (ciabatta, francia kenyér) kenyér
- 40 dkg darált marhahús
- 1 evőkanál (szósz) chili paprika
- ízesítéshez őrölt bors
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- ízesítéshez só
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
Elkészítés
A megpucolt vöröshagymát apróra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben a vajon megdinszteljük. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a liszttel, csomómentesen elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet. Ebbe kerül a felkarikázott újhagyma, és egy kevés vízzel felöntve puhára, krémesre főzzük a szószt. Végül belekeverjük a chili- és a worcestershire-szószt, és ha szükségesnek találjuk, tovább ízesítjük sóval és borssal.
A kenyérszeleteket vízszintesen és hosszanti irányban éles késsel beirdaljuk, így sakktáblaszerű kockákat kapunk. A krémes szószt úgy kenjük a kenyérre, hogy a nyílásokba is jusson, így a sütőben enyhén szétnyílnak a szeletek.
Végül megszórjuk a tetejét sajttal, és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Kisebb darabokra is vághatjuk a kenyeret, hogy azonnal bekapható falatokat kapjunk.