Mandulás-zöldbabos karaj rizzsel
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg hámozott mandula
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 25 dkg zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoránna
- 40 dkg főtt rizs
- 2 dl főzőtejszín
- 40 dkg filézett karaj
A hámozott mandulát sütőben vagy serpenyőben kicsit megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majoránnát adunk hozzá, majd belekeverjük a főtt rizst és a mandulát. Felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk. A karajból vékony csíkokat vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk. A rizses babhoz forgatjuk, így tálaljuk.