Csicseriborsó-főzelék
Hozzávalók:
- olaj
- 50 dkg száraz csicseriborsó
- 30 dkg füstölt tarja
- 3 babérlevél
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- só, bors
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt piros paprika
A csicseriborsót egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Másnap lecseréljük rajta a vizet, és annyit öntünk hozzá, amennyi bőven ellepi. Egészben beletesszük a vöröshagymát, a babérlevelet, egy fokhagymagerezdet és a felkockázott füstölt húst. Puhára főzzük a csicseriborsót. Rántást készítünk egy gerezd aprított fokhagymával, fokozatosan elkeverjük a főtt csicseriborsóval, majd a tejfölt a főzelékhez keverjük.