nlc.hu
Gasztro
Kata főz: így készül a konfitált kacsa

Kata főz: így készül a konfitált kacsa

A konfitálás sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk, a lényege annyi, hogy finoman gyöngyöző zsírban főzzük a húst. Így lehet például karácsonyra omlós kacsánk. Kata megmutatja, hogy is néz ez ki.

 

Angyalosy Kata
Ha valaki olyan szerencsés helyzetbe kerül, hogy a francia–német határ közelében él húsz évet, az a levegővel szívja magába a gasztronómia szeretetét. Kata megannyi főzőkurzus után, Michelin-csillagos séfektől ellesett trükkökkel a kuktafazekában tért haza három évvel ezelőtt. Innen pedig csak egy lépés volt, hogy valóra váltsa álmát, és megnyissa saját lakáséttermét. Azóta pedig a gasztronómia tölti ki a mindennapjait, szentül hisz a fűszerek hatalmában és a minőségi alapanyagok fontosságában. Folyamatosan próbál valami újat kitalálni, legyen szó akár rántott húsról, akár bonyolultabb fogásról, egy biztos, nála mindig kerül valamilyen trükk is a tányérra.

A korábbi videót itt találod!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top