Kínaikel-saláta tojásos-mustáros öntettel
Hozzávalók:
- só
- 1 dl olaj
- 1 db citrom leve
- 40 g mustár
- 2 db főtt tojás
- őrölt fehérbors
- 1 db nagy fej kínai kel
Elkészítés
A kínai kelt megtisztítjuk, és jól megmossuk, vastag torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük. A nagyobb leveleket kisebb darabokra tépkedjük szét, majd tegyük a hűtőszekrénybe. A megtisztított kemény tojások fehérjéjét apró kockára vágjuk.
A sárgáját villával összetörjük, olajjal, mustárral, az átszűrt citrom levével, sóval, kevés borssal összekeverjük, majd ezt az öntetet ráöntjük a hideg salátára, és óvatosan megforgatjuk.
Fa- vagy üvegtálba rakjuk, és a tetejére szórjuk az összevágott tojásfehérjét.