Sajtos-sonkás kenyérpuding
Hozzávalók:
- 500 g szendvicskenyér (megszikkadt kenyeret is használhatunk, vékonyra szeletelve)
- 20 g vaj
- 3 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 300 g szeletelt ementáli sajt
- 150 g szeletelt sonka
- 1 csomó metélőhagyma (snidling)
- só, őrölt fehér bors, reszelt szerecsendió
Elkészítése:
A kenyérszeleteket megpirítjuk, egy lapos tűzálló tálat kivajazunk. A kivajazott tálba felváltva rakjuk, hogy kissé fedjék egymást, a kenyeret, a sajtot és a sonkát. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a tejjel és a tejszínnel elkeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tejszínes tömeghez keverjük. A masszát a tűzálló tálban lévő szeletekre öntjük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. Forrón, salátával tálaljuk.