Tojásos rakottas
Hozzávalók:
- 8 főtt tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- 2 dl víz
- 2 db póréhagyma
Hozzávalók a mártáshoz:
- 4 dkg liszt
- só
- 5 dl tej
- 4 dkg vaj
- őrölt bors
- 2 tojássárgája
- szerecsendió
- 7,5 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt
Elkészítés
A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük, és puhára főzzük.
A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és a sajt felét belekeverjük.
Tűzálló tálba tesszük a hagymát, erre fektetjük a tojáskarikákat, és a mártással leöntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük.