Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Részeges csirkét

A sült csirke mindig előkapható, kedvenc ebéd, most pedig meg is bolondítjuk egy kevés fehérborral és Worcester-szósszal, hogy még ízletesebb legyen.

Részeges csirke

Hozzávalók:

  • 1000 g csirke
  • 0,5 dl étolaj
  • 1/2 doboz konzerv gombafej
  • 3 dl fehérbor
  • Worcester-szósz, borecet
  • 50 g gyöngyhagyma
  • 1/2 csomó petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

A fehérbort, a borecetet és Worcester-szószt összekeverjük, borssal ízesítjük. Az előkészített és megmosott csirkét beletesszük a boros páclébe, és legalább hat órán át hagyjuk hűtőszekrényben pácolódni. A pácléből kivett csirkét lecsurgatjuk, kívül-belül megsózzuk, tűzálló tálba téve az olajjal leöntve előmelegített sütőbe tesszük és folytonos locsolgatás mellett félig puhára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a gombát, és készre sütjük. A csirkét kivesszük, pihentetjük, feldaraboljuk, és a raguval leöntve, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk. Köretként zsírban sült burgonyát, gombás rizst vagy burgonyakrokettet adhatunk.

Mit főzzek ma ebédre? Részeges csirkét

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top