nlc.hu
Életmód
Így segített a Facebook a vak nőn

Így segített a Facebook a vak nőn

Sokan haszontalannak tartják a közösségi oldalakat, de ha jól használjuk őket, néha olyan hasznos információkat nyerhetünk általuk, amik az egész életünket megváltoztatják.

Amelia Copper nem sokkal 18 éves kora előtt tudta meg, hogy LHON-ja, azaz súlyos, öröklődő látóideg-sorvadása van, melynek következtében részleges vakság alakul ki. A lány látása rohamosan romlani kezdett. Amelia úgy úgy gondolta, sosem lehet családja, nem hitte, hogy bárki is feleségül venne egy olyan nőt, aki csak elnagyolt foltokat lát. Tévedett, Pete, későbbi férje kitartott mellette. 2008-ban született első gyermeke, Stephen, majd négy évre rá James. Egy dolog árnyékolta csak be a boldogságát: úgy tűnt, nem láthatja gyermekei fejlődését.

Amelia a netet böngészve véletlenül talált rá az LHON-osoknak létrehozott Facebook-csoportra, ahol új információkat tudott meg a betegségéről, például hogy hogyan növelheti periférikus látását, ami látómezeje ép, szélső részeinek fejlesztésével és egy speciális szemüveg használatával rengeteget javult. Maga előtt még mindig foltok takarják a világot, de periférikus látása segítségével tisztán láthatja gyermeket, sőt akár mesét is olvashat nekik.

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top