A világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d’Or világdöntőjében ma mutatkozik be a magyar csapat, Molnár Gábor séf vezetésével. A franciaországi Lyonban zajlik a megmérettetés, ahol öt kontinens 24 nemzetének legjobbjai mérik össze tudásukat. Magyarország először két éve vehetett részt a világversenyen, akkor Széll Tamás a nagy sikernek számító tizedik helyen végzett.
A sorshúzás alapján meghatározott sorrend szerint Molnár Gábor a második versenynapon, azaz ma mutatja be a nemzetközi zsűrinek a részleteiben az utolsó pillanatig titkos gyöngytyúk-, illetve pisztrángmenüjét. Az elkészítéséhez 5 óra 35 perc áll rendelkezésére.
A versenymunka receptjében többek között olyan hozzávalók kaptak helyet, mint a póréhagyma, a siitake és a vargánya gomba, a paraj, a sárgarépa és a sütőtök, a torma és a csicsóka, fűszerként pedig a petrezselyem és a koriander.