A sport a miénk
Szponzorált tartalom

Ha sportról van szó, klasszikus magányos farkasok vagyunk

Nagy sportkvízünk eredményeit elnézve nincs mit csodálkozni azon, hogy napjainkban a futás hatalmas divat Magyarországon. Tanulságos adatok következnek.

A mozgás igazi csodaszer, testnek és léleknek is gyógyír, amit receptre kellene felírni mindenkinek. Mi szentül hisszük ezt, épp ezért döntöttünk úgy, hogy segítünk a testhezálló sportot kiválasztani azoknak, akik most kezdik vagy éppen újrakezdenék a rendszeres mozgást, és nem igazán tudják, hogy az úszás, a jóga vagy éppen a squash lenne igazán nekik való. Október elején a Rexona és a Mitsportoljak.hu segítségével összeállítottunk egy nagytesztet, amiből minden kitöltő egy kicsit többet megtudhatott a saját mozgással kapcsolatos viszonyáról, mi pedig rólatok, kedves tesztelők.

A sport gyógyír tetnek-léleknek. (fotó: Pixabay)

A sport gyógyír testnek-léleknek (Fotó: Pixabay)

Összesen 2352-en töltöttétek ki a tesztet, ami szép eredmény, köszönjük az aktivitást mindenkinek. És most jöjjenek az eredmények:

  • A szabadidős tevékenységek közül a legtöbben a szabadban szeretnek lenni (41,5%), utána következnek azok, akik az otthon nyugalmát részesítik előnyben, és 525 ember a barátai társaságát élvezi leginkább.
  • Ha pedig kifejezetten az a kérdés, hogy teremben vagy szabadban jobb sportolni, akkor 61 százalék szavaz az utóbbira.
  • 66 százalék kikapcsolódásként nem kihívásként tekint a sportra.
  • A többség (55,5%) szívesen használ sporteszközöket.
  • Ami a reflexeket illeti, 55 százalék vallotta magát gyorsnak és ébernek, a többiek úgy gondolják, néha kicsit lassan kapcsolnak.
  • Sokan vannak a jelek szerint a vízimádók: egészen pontosan 1260 ember imád lubickolni.
  • Egészen hasonló a helyzet a labdajátékokkal is: 1230-an nyilatkozták azt, hogy ha labdát látnak, egyből megjön a kedvük a sportoláshoz.
  • A legnagyobb egyetértés zene témájában volt: a felmérésben résztvevők 90 százaléka szereti, ha szól a zene, miközben sportol, 19 százalék el sem tudja képzelni a mozgást nélküle. Viszont van 10 százalék, egész pontosan 241 ember, aki a teljes csendet részesíti előnyben mozgás közben.
  • Ami még nagyon látványos eredmény, hogy a válaszadók több mint kétharmada – összesen 1610 ember – inkább magányos fakasnak mint csapatjátékosnak vallja magát, és a többség rosszul viseli, ha idegenek hozzáérnek. Nem csoda, hogy a futás az a sport, ami igen széles körben elterjedt manapság.
  • A mentális készenlétet tekintve pedig elmondhatjuk, a többség jól tűri a monotóniát és összeszedett: hatékonyan tud koncentrálni egy feladatra. Amikor viszont hirtelen döntési helyzet áll elő, a tesztet kitöltők 57 százaléka alaposan megfontolja, hogy mit lépjen.
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top