Adni Jó!

Tegyük együtt még szebbé a csepeli Olajág Idősek Otthona lakóinak karácsonyát!

 

Az nlc stábja nemrég Csepelen járt, egy idősek otthonában. A régi karácsonyokról kérdeztük az ott élőket.

2019 a magyar emberek jóságáról szólt. Ez az az év, amikor az itt élők kétszer 700 millió forintot gyűjtöttek két kisgyerek gyógyulására. Fantasztikus dolog, és az adományozásnak ezzel nincs vége! Az összefogásban létrejött közösségek azóta is működnek – újabb és újabb kicsiket segítve.

A gyerekeket látjuk a legkiszolgáltatottabbaknak, ezért rájuk gyakrabban és könnyebben áldozunk, ha bajban vannak, ami nagyon fontos érték. Ám nem csak nekik fontos az együttérzésünk vagy éppen a tudat, hogy gondolunk rájuk. Egy idősotthonban sokféle ember él. Vannak, akik betegségükből kifolyólag szinte második gyerekkorukat élik, idősen, hetven, nyolcvan év felett. Előfordul, hogy nem él már hozzátartozójuk, így az intézmény közössége lesz a második családjuk. Ajándékot kapni azonban mindenki szeret, a meglepetés kortól függetlenül boldoggá teszi az embereket. 

Az nlc ezért ebben az évben nem gyerekeknek, óvodáknak vagy nehéz helyzetű családoknak gyűjt, mint a korábbiakban. Ezúttal ahhoz kérjük a segítségeteket, hogy még szebbé tegyük idős emberek ünnepét. Higgyétek el, a meglepetésnek ők is úgy örülnek majd, akár a gyerekek!

Idén olyan cipősdoboz méretű ajándékcsomagokat várunk tőletek, amiket a csepeli Olajág Idősek Otthona lakóinak szóló meglepetésekkel raktok tele. Mi pedig vállaljuk, hogy kis ünnepség és vendéglátás keretében átadjuk nekik – természetesen megörökítve nektek a mosolyukat.

Mi legyen a dobozban?!

Az Otthon vezetőségével egyeztetve lakóik az alábbi ajándékoknak örülnének a legjobban:

üdítő (nem csavaros, hanem kulacsos kupakkal), kulacs, édesség (minden, ami puha és eláll – a puszedlitől a piskótatalléron át a zselés szaloncukorig),  csokoládészirup, lekvár (a gyógyszerek könnyebb bevételéhez),  kispárna (alváshoz és öleléshez), gumírozás nélküli zokni

Természetesen nem szükséges, hogy a csomagban minden szerepeljen a felsoroltak közül, ezek csak javaslatok.

Ide hozzátok:

1037 Budapest, Montevideó utca 9. (Térkép)

Meddig?

November 25. – December 13.