Dekor

Európa legszuperebb adventi vásárai

Megnéznéd, hogy határainkon kívül milyen az ünnepi készülődés? Utazz velünk, összeszedtük a kontinens legizgalmasabb, hagyományos adventi vásárait. Jöjjön a top tízes lista.

Csehország, Prága, december 1. – január 6.
Óvárosi tér (Staromestské námestí)

Európa legszuperebb adventi vásárai

Mesebeli hangulatot árasztó karácsonyi vásár, ahol a bábok, játékok, fúvott üveg dísztárgyak mellett csodaszép, faragott betlehemes jelenetekben is gyönyörködhetünk, de vásárolhatunk mézeskalácsot és forralt bort is.

Dánia, Koppenhága, november 9. – december 28.
Tivoli

Európa legszuperebb adventi vásárai

Az ünnepi nyüzsgés és a szórakozás egyszerre garantált a város központjában lévő történelmi vidámparkban és szórakozónegyedben rendezett karácsonyi vásárban. Retrohangulatú hullámvasút, elegáns éttermek, koncertek, jégszobrok, lovas szánkózás és a Mikulás vár itt ránk, de skandináv stílusú vásárfiák, köztük mesés gyertyákból és ezüst dísztárgyakból is válogathatunk.

Belgium, Bruges, november 23. – január 6.
Óváros

Európa legszuperebb adventi vásárai

A csoki fővárosának hatalmas óvárosában télen édes kaland vár minden adventi vásárlátogatóra. A valóságos karácsonyi képeslapokra hajazó látvány mellett játékoknak, mézédes marcipánfinomságoknak és egyéb édességeknek örülhetünk, de kínálnak itt az átfagyott látogatóknak forró csokoládét és hagyományos, szintén meleg gofrit is.

Svédország, Stockholm, november 24. – december 23.
Skanzen

Európa legszuperebb adventi vásárai

A város központjától egy kis villamosozás, és máris egy tipikus skandináv ünnepi forgatagban találjuk magunkat. Az ünnepi időszakra egy hatalmas szabadtéri múzeummá válik a festői szépségű skanzen, ahol szőrmesapkát, kézműves gyertyát, kötött pulóvereket ugyanúgy vásárolhatunk, mint házi készítésű péksüteményeket.

Franciaország, Reims, november 23. – december 30.
Drouet d’Erlon tér  

Európa legszuperebb adventi vásárai

Egyszerre festői és elegáns karácsonyi vásár, ahol 120 standon jó ár-érték arányú vásárfiából válogatunk, főleg finomságokból. A sajtkínálat egyszerűen elképesztő, ha különlegességre vadászunk, akkor válasszuk a Saint Nectaire-t (Auvergne), amit már a 17. század óta készítenek hatalmas tömbökben.

Lengyelország, Krakkó, november 27. – december 27.
Glowny tér

Európa legszuperebb adventi vásárai

Lengyelország leghangulatosabb városában meseszerű körülmények között jelennek meg a Krakkó főterén a helyi adventi hagyományok és az árusok termékei, köztük gyönyörű kézműves karácsonyi díszek. Külföldi szemmel az egyik legérdekesebbek a város templomainak és a katedrálisnak a miniatűr másai.
 
Franciaország, Strasbourg, november 24. – december 31.

Európa legszuperebb adventi vásárai

A német határhoz közel fekvő város büszkélkedhet Franciaország legrégebbi karácsonyi vásárával, aminek története a 16. századig nyúlik vissza. Bár egyre nagyobb területen tartják, a vásár szíve még mindig a katedrális előtti tér, ahol az elzászi finomságok, sütemények, borok mellett, koncertekben sincs hiány.

Németország, Nürnberg, november 30. – december 24.

Európa legszuperebb adventi vásárai

A német karácsonnyal, valamint adventi hagyományokkal ismerkedhetünk lenyűgöző közegben. Németország legnagyobb ünnepi vására kifejezetten gyerekbarát, ahogy mindegyik az országban. Gyömbéressüti-díszítés és karácsonyi körhinta kicsiknek, forraltborozás nagyoknak, de persze kolbászból sem lehet hiány.
 
Németország, München, november 26. – december 24.
Marienplatz

Európa legszuperebb adventi vásárai

Rengeteg program és gigantikus karácsonyfa vár minden felnőtt és gyermek látogatót a hangulatos adventi kirakodóvásáron, ahol ráadásul a Mikulás is tiszteletét teszi a standoknál minden nap délután 4 és hat között.

Ausztria, Salzburg, november 22. – december 26.

Európa legszuperebb adventi vásárai

Mi lehetne autentikusabb adventi vásárhelyszín, mint az az osztrák város, ahol a Csendes éj íródott? A dómmal szemközti standokon frissen sült almát eszegetve hallgathatjuk a kórusok énekét. A Hellbrunn kastélyban rénszarvasok, egy hatalmas adventi naptár és kézműves-kiállítás várja az érdeklődőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top