10 perces tippek

Csináld magad: karácsonyi hópehely ablakdísz – 10 perc és kész

Egyszerűen és gyorsan, akár az utolsó pillanatokban is elkészíthető karácsonyi hópehely ablakdísz útmutatója – csináld magad, nem bánod meg a ráfordított energiákat.

Talán készíteni sem lehet ennél egyszerűbb hópehely ablakdíszt. Olyan könnyű, hogy még a gyerekeknek sem okozhat különösebb gondot. Sőt, talán óvodás korodban készítettél is hasonlót. És amilyen könnyű, annyira szép és mutatós. Csináld magad a karácsonyi dekorációt, még az utolsó pillanatokban is elkészülhet.

Mutatós karácsonyi hópehely ablakdísz ötlet

Csináld magad: gyönyörű karácsonyi hópehely ablakdísz

A karácsonyi hópehelyhez használhatsz egyszerű fehér írólapokat, vagy színes hajtogatós papírokat. A papírból vágj ki nyolc darab 1 centiméter széles és 12 centiméter hosszú csíkot. Valamennyit hajtsd félbe úgy, hogy az egyik szára kb. másfél centiméterrel hosszabb legyen a másiknál. Mindkét végét tekerd fel, majd ujjaddal szépen simítsd el a papírt. Az így kapott papírcsíkok szívformát alkotnak.

A hajtás külső szélén vékonyan, de azért úgy, hogy a ragasztó megtartsa, ragassz egymásra két-két papírcsíkot. Amikor elkészültél a négy párral, és a ragasztó megszáradt, illeszd és ragaszd egymáshoz egyesével mind a négyet.

Végül a karácsonyi hópehely díszre ragassz arany- vagy ezüstzsinórt a felakasztáshoz.

További karácsonyi csináld magad ötletek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top