10 perces tippek

10 perces karácsonyi csokis édesség

Ha izgalmas édességet szeretnél ajándékozni, vagy az ünnepi asztalra készítenél gyors és könnyű finomságot, ne keress tovább.

Új karácsonyi hagyományt teremtenél a családban? Dobd össze ezt a csodás karácsonyi csokis karamellkoszorút. Bizony nemcsak gyönyörű, hanem isteni finom is. Alig néhány hozzávalóra lesz szükséged, na meg 10 percre. Ennyi idő alatt ugyanis elkészítheted. Nem hiszed? Tégy próbát! Megéri.

A csokikoszorú egyik nagy előnye, hogy úgy ízesítheted, ahogy csak szeretnéd. Mehet bele aszalt gyümölcs vagy magvak is. A díszítésnek pedig csak a képzelet – na meg az időd – szab határt.

10 perces karácsonyi csokis édesség

 10 perces karácsonyi csokis édesség hozzávalói

  • 35 dkg félédes csokoládé
  • 25 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg lehet sűrített tej
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 8 dkg apróra vágott dió
  • kandírozott gyümölcs

Egy nagyobb fazekat tegyél fel a tűzre alacsony lángon. Tedd bele a csokoládét, a mogyoróvajat és a sűrített tejet, és olvaszd össze az egészet. Add hozzá a vaníliát, és vedd le a tűzről. Ha szereted, rakj bele diót és kandírozott gyümölcsöt. Ahhoz, hogy koszorút készíts, egy kerek tortaformát bélelj ki folpackkal, a közepébe pedig helyezz egy kisebb konzervdobozt  ugyancsak folpackkal körbevéve. Ha az megvan, öntsd bele a meleg édességet, és hagyd kihűlni. Arra figyelj, hogy hamar megkeményedik, így ha díszíteni szeretnéd, gyorsan tedd meg.

 Olvass még gyors, csoki sütikről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top