Tuti Tippek

Spirituális ajándékok karácsonyra

Sokan vannak, akik értékelik a nem szokványos ajándékokat, tehát náluk a parfüm, ékszer, CD, könyv stb. nem igazán jön számításba. Az ezotérián belül rengeteg ág különböző tárgyakkal, rendezvényekkel tanít. Ezeket is ajándékozhatjuk karácsonyra. Most kiszámoljuk, hogy ki milyen spirituális ajándéknak örülne számmisztikai szempontból.

Jelenleg a születési dátumból csak a születésnap egy számjegyre egyszerűsített számára van szükségünk. Pl.: aki 1984. 11. 12-én született: 12 -> 1+2=3; vagyis ő 3-as típus.
Van két ún. mesterszám: a 11-es és a 22-es. Vagyis aki 11-én vagy 22-én született, az ilyen mesterszámmal rendelkezik. Esetükben ezt is és az alapszámot is érdemes megnézni. A 11-esnél a 2-es, a 22-esnél a 4-es az alapszám.

Spirituális ajándékok karácsonyra

1-es típus, aki 1-én, 10-én, 19-én vagy 28-án született:
Az 1-es önálló, kreatív és vezető típusú. Imádja azokat a helyzeteket, ahol ő irányíthat. Ha megőrizheti a kreativitását és a szabadságát, akkor elmében van. Emiatt nem érdemes ún. vezetett meditációs CD-t venni neki, ugyanis abban valaki más mondja meg, hogy mit érezzen, mit gondoljon, mit csináljon. Testhezállóbb a meditációs zenei CD, amire ő önállóan meditálhat, vagy kedve szerint táncolhat. A másik, ami a kreativitását ösztönzi, a festékkészlet, amivel pl. mandalát festhet. Hozzá érdemes egy mandalagyűjteményt is venni, amiből ötleteket meríthet és szimbólumokat tanulhat. Sikere lehet még a névre szóló mandalának is, ami tényleg neki készült.

2-es típus, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született:
A 2-es békés, érzékeny és befolyásolható. Nem szeret egyedül lenni, és frusztrálja, ha magára hagyják döntéshelyzetben. Jobban szereti, ha megmondják neki, hogy mit csináljon. Épp ezért neki valók az olyan CD-k és könyvek, amelyekben megtanítják arra, hogyan őrizze meg a belső egyensúlyát. Természetesen az ajándéknak a pozitív gondolkodással is analógiában kell lennie, már csak azért is, mert a 2-es hajlamos a borúlátásra. A másik, ami bejön neki, az a víz. Ez széles skáláját adja az ajándékötleteknek: teák, teáskészlet, fürdőbérlet, vízi meditáció, illetve vízi újjászületés. De garantáltan nagy sikere lesz a himalájai fürdősónak vagy az indiai fürdőolajnak, vagy a perui fürdőgolyónak is.

Spirituális ajándékok karácsonyra3-as típus, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született:
A 3-as akkor van elemében, ha társaloghat, ha társaságban lehet. Ebből adódóan élvezi a rendezvényeket, koncerteket, előadásokat. Ha jön egy híres zenész, aki meditációs zenével foglakozik, akkor vehetünk az Ikreknek belépőjegyet, ugyanígy tanfolyamra, workshopra is befizethetjük. A téma szinte mindegy. Ezeken túl ne feledjük, hogy az Ikrek imádnak olvasni. Vehetünk regényt vagy koangyűjteményt nekik. Ez utóbbi olyan keleti elmélkedős, filozófiai kérdés, zen történet, amire nem egyszerű a válasz. Ez elgondolkodtatja, és megmozgatja az agysejtjeit. Aminek még örülne, az egy napló. De nem hagyományos, hanem ún. automatikus írást tanító könyv, és hozzá füzet, toll.

4-es típus, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született:
A 4-es nem kedveli a feltűnő, drága, másokat majmoló dolgokat. Ő nem divatból hord pl. malát (tradicionális buddhista imafüzér) vagy hegyikristály karkötőt. Ez utóbbi remek ajándékötlet. A 4-es minden követ, ásványt, féldrágakövet imád. Ezzel foglalkozó könyv is szóba jöhet. Mivel fegyelmezett, a jóga is neki való. Ha találunk ilyen DVD-t vagy tanfolyamot, ne sajnáljuk rá a pénzt! Mivel jó a kézügyessége, ezért akár origamit is vehetünk neki. Az origami a japán papírhajtogatási művészet. Ha ezt sikerül összehozni a szimbólumok jelentésének értelmezésével, akkor nemcsak a szépségét, hanem a hasznát is megcsodálhatja. És ez az, ami le fogja nyűgözni.

5-ös típus, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született:
Az 5-ös rajong a színpadias, nagyvonalú és látványos dolgokért. Ha meg akarjuk lepni, akkor pl. vigyük el egy lovas-íjász bemutatóra, ahol a spirituális hagyományok őrzése a cél. Vagy fizessük be hangtálterápiára vagy gyertyaöntő tanfolyamra, vagy dervistáncra. Ezek mind izgatják a fantáziáját. De alapvető, hogy még ne ismerje, mert ha unja, akkor nem érjük el a kívánt hatást, és őt muszáj olyasmivel meglepni, ami nagyszabású és új a számára. Az 5-ös mindent nagyban csinál. Számára az átlagos, szokványos, egyszerű dolgok nem váltanak ki lelkesedést, pedig ez az ő éltető eleme. Amiért még lelkesedni tud, az a tajcsi: ilyen DVD vagy zene, esetleg ruha is jó ötlet.

6-os típus, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született:
A 6-os mindent szeret, ami finom, illatos és szép. Neki nem nehéz ajándékot venni. Szóba jöhetnek illóolajok, füstölők, kis szobrok (Buddha, elefánt, angyal stb.), gyöngyös vagy csiszolt mécsestartók, ékszerek (réz karkötők, féldrágakő nyaklánc, gyógyító medálok) stb. Elengedhetetlen, hogy a csomagolás is ízléses legyen, pl. selyem-, organza- vagy bársonydobozka. Ezeken kívül értékelni fog egy forró olajos, lávaköves- vagy iszaposmasszázs-bérletet is. Mivel jó a kézügyessége, érdemes meglepni ikebanakönyvvel és eszközökkel. Az ikebana a japán virágrendezés művészete. Ebben a 6-os igazi tehetség, aki saját és környezete örömére készítheti ezeket a csodákat.

7-es típus, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született:
A 7-es bolygója a Szaturnusz, Kronosz, az Idő ura. Érdekes ajándék lehet a számára valami különleges időmérő eszköz, ez lehet egy homokóra vagy olyan fali naptár, amin a bolygómozgások követhetőek. De egy időutazásra is befizethetjük. Ennek többféle formája létezik: utazás előző életekbe vagy múltmeditáció stb. Fontos, hogy hiteles, komoly, elismert legyen az a mester, akihez mennie kell. Ha nem bízik meg az illetőben, akkor nem lesz hatásos a dolog. Van egy másik testhezálló téma a 7-es számára: az ásványok. Kielégíthetetlen a kíváncsisága, tehát megajándékozhatjuk pl. bármilyen fosszíliával, ametiszt marokkővel, sólámpával és erről szóló könyvekkel is.

Spirituális ajándékok karácsonyra

8-as típus, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született:
A 8-as nem szeret és nem is tud egy helyben ülni. Neki az aktivitás lételeme. Ezért valamilyen mozgásos ajándékot kell kitalálnunk. A sportok közül meditációt segíti pl. a futás és a gyaloglás is, de a küzdősportok közül ide tartoznak a keleti harcművészeteken belül az aikido vagy a tai chi chuan, az ehhez kapcsolódó kellékek, könyvek, ruházat is szóba jöhetnek. A tűz a másik elem, ami érdekli a 8-ast. Ez az ajándékok széles skáláját kínálja: gyertya, mécses, olajlámpa és ezek tartói. A tűz inspiráció a számára, így pl. a szaunázás is. Ebből adódik, hogy szaunabérletet és ehhez tartozó tárgyakat is vehetünk neki, pl. szaunakesztyűt, favödröt, olajat stb.

9-es típus, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született:
A 9-es a határtalanság száma, aki ezen a napon született, rendkívül könnyen meditatív állapotba kerül. Valószínűleg szereti ezt az állapotot. Így meditációs zenét minden további nélkül választhatunk neki, de még jobb az instrumentális zene. Ezen kívül bármi jöhet, ami az elvarázsolt hangulatot szolgálja: füstölő, mécses, szélcsengő, színes selyem lámpaernyő stb. Az angyalok is a 9-es témája. Szóval vehetünk angyalszobrocskát, angyalkártyát, angyalfestményt stb. De ne giccses angyalt vásároljunk, hanem valami letisztultat és egyszerűt. A kecsességen és légiességen túl fontos a kialakítás, ez is legyen finom és kifejező. Így az arc, az alak és a testtartás is. Mindez kell ahhoz, hogy sikere legyen.

11-es típus, aki 11-én vagy 29-én született:
A 11-es vonzódik mindenhez, ami szokatlan, ráadásul a humora rendkívül fejlett, és mivel intelligens, ezért nem könnyű neki spirituális ajándékot választani. Szóba jöhetnek a könyvek, de ezek közül elsősorban a magas szintű tanítások, a koanos könyvek, a rövid, esszenciális történetek gyűjteménye stb. Valószínűleg tetszeni fog neki egy a nagy tanítómesterek életét összefogó kötet. A szufikultúra is közel áll hozzá. Erről szóló filmet is kereshetünk. A csillagászat és az asztrológia vonzza még. Ebben a témában sok lehetőség rejlik: könyveken kívül olyan számítógépes programok, amelyek felrajzolják a képletet, és ki is elemzik azt egyénre szabottan.
    
22-es típus, aki: 22-én született:
A 22-est érdekli a tantra, a hipnózis, az önszuggeszció, a halál, illetve a halálon túli élet. Ez rendkívül nagy anyag. Ajándékválasztás előtt ki kell puhatolni, hogy a felsoroltak közül melyik az aktuális nála. Lehet, hogy ezek közül van olyan, amin már túl van, és lehet olyan, amihez még nem érett meg. Kár lenne olyasmivel terhelni, ami „korai”, elvont vagy „magas”. Az biztos, hogy a tabuk izgatják, érdeklik, épp ezért a szex és a halál a két legvonzóbb téma a 22-es számára. Ezzel is óvatosnak kell lennünk. Igaz, hogy erős, de életkortól, élettapasztalattól függ, hogy mennyire mehet pl. egy könyv vagy film mélyre. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor válasszunk inkább lightosat!

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top