Dekor

Szánkókból építettek óriási karácsonyfát Pesten

A 365 szánkót később rászoruló kisgyerekek kapják meg.

A Művészetek Palotája idén egy 11 méter magas, 365 szánkóból épült karácsonyfával ünnepel. Így nemcsak nappal, de éjjel is új dísszel gazdagodik Budapest. A különleges installáció vízkeresztig lesz látható a Müpa előtt, azután a szánkókat az SOS Gyermekfalu lakóinak adományozzák. 

A Hello Wood tagjai az épület előtt egy héten át építették a faszerkezetre rögzített, 11 méter magas, 365 szánkóból álló karácsonyfát, melynek belsejébe belépve bárki megtekintheti az izgalmas szerkezetet.

Szánkókból építettek óriási karácsonyfát Pesten

 

Így néz ki belülről
Így néz ki belülről
Szánkókból építettek óriási karácsonyfát Pesten

A Hello Wood egy nemzetközi művészeti program, legismertebb eseményük az egyhetes nyári alkotótábor, ahol ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal. Az itt létrehozott alkotásoknak két közös jellemzőjük mindenképp van: többnyire fából készülnek, és a társadalmi szerepvállalás nem hiányozhat belőlük. Most is tudatosan törekedtek arra, hogy a felhasznált szánkók később rászoruló gyerekeknek okozhassanak örömöt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top