Dekor

Kerti favilágítás

Ha igazán hatásosan kivilágított kerti karácsonyfát akarsz, mely lehet fenyõ- vagy bármilyen más fa, sokkal több izzóra lesz szükséged, mint gondolnád. De megéri a befektetés, mert az eredmény olyan lesz, amilyenrõl nem is álmodtál volna.




Félméterenként egy száz darabos izzókészletre lesz szükséged. Igen, tudom, az egy háromméteres fa esetében 600 darab kis izzót jelent, de a kínai szettek viszonylag olcsók, elég jók, és több évig kitartanak. Ha a fa magasabb, mint öt méter, akkor hosszabbítóra is szükséged lesz. Egy fázisra maximum három izzókészletet dugj, különben kiég a biztosíték.





Amint megvásároltad az izzókat, dugd őket konnektorba, s úgy bonts le a műanyag rácsról, amire fel vannak tekerve, így, ha valamelyik kiég, azonnal felfedezed. Na, ha ezzel megvagy, kezdheted felaggatni az izzókat. Legegyszerűbbnek az tűnik, ha fölülről kezded, és onnan haladsz lefelé. Dugd be az izzókat, mialatt felteszed őket, így nem fordulhat elő, hogy miután minden körtét felhelyeztél a fára, rájössz, hogy nem ér el a zsinór a konnektorig.





Az izzókat úgy oszd el, hogy alulról nézve a fa egyharmadára maradjon még valamivel több, mint az izzók fele, mivel az alsó egyharmad sokkal terebélyesebb, mint gondolnád. Néhány izzót érdemes rácsavarni a fa gallyaira, nehogy a mostoha, téli időjárás letépje.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top