Dekor

Készítsünk adventi koszorút!

Nincsen karácsony adventi koszorú nélkül. A hagyomány szerint a koszorún található négy gyertya a karácsonyt megelõzõ négy vasárnapot jelképezi. Most lépésrõl lépésre elkészítünk egyet.














1.
Először a koszorú alapját formázzuk meg fűzfa- vagy szőlővesszőből. Az ágak végeit rögzítsük vastagabb dróttal.

2. Az alapot vonjuk be egyenletesen szalmával úgy, hogy a koszorú 5 cm vastag legyen. A szalmát dróttal erősítsük a keretre.





3.
A zöldekből vágjunk 4-5 cm hosszú ágakat, fogjuk össze őket csokorba, majd körkörösen kössük őket az alapra virágkötő-dróttal.

4. Az utolsó csokroknál az ágakat úgy helyezzük el, hogy a találkozási pontok ne látszanak, mert úgy szép, kerek formájú lesz a koszorúnk.






5.
Annak érdekében, hogy a gyertyák biztosan álljanak, feltétlenül drótozzuk meg őket. Fogjuk fogóba vastag drótot, majd melegítsük fel láng felett, és dugjuk bele 2 cm mélyen a gyertyába. A megdrótozott gyertyákat szúrjuk a masszív alapba. (A gyertyákon nem érdemes spórolni, csak jó minőségűeket vegyünk, mert azok nem törnek, és tovább égnek!) A gyertyák mellé tehetünk masnikat, tobozokat, kicsi, festett fadíszeket – kedvünk és ízlésünk szerint. De vigyázzunk, hogy a koszorú ne legyen túldíszített.





Karácsonykor a legszebb gyertyáinkat vesszük elő, vagy olyanokat, amelyek harmonizálnak az ünnep színeivel. Mikor meggyújtjuk ezeket, és a szobában minden más világítást lekapcsolunk, megtörténik a varázslat. Ha vastag, zömök gyertyát tűzdelünk a koszorúba, rusztikusabb hatást érhetünk el, míg a karcsú, magas gyertyákkal dolgozunk kecsesebb, modernebb külsőt kap a koszorú.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top