Lemaradásunkat behozandó, kézenfekvő megoldásnak tűnhet egy készen megvásárolható darab beszerzése, kössünk azonban kompromisszumot: vegyük meg a koszorúalapot, ám a díszítésnél bátran engedjük szabadon fantáziánkat.
A hagyományos adventi koszorú egy kis kézügyességgel pillanatok alatt elkészíthető: csak némi fenyőágat vagy egyéb örökzöldet kell beszereznünk, na meg díszítésnek tobozokat, bogyókat vagy szárított gyümölcsöt. Egy kisebb erdei kiruccanás alkalmával könnyedén meg is lelhetjük a szükséges hozzávalókat. Tegyünk piros vagy lila gyertyákat az alapra, – ez többféle is lehet: szalma, moha, fűzfavessző esetleg tűzhab – majd végül öltöztessük fel a koszorút szalagokkal, örökzöldekkel. A pontot az i-re a masnikkal tehetjük fel: raffia-szalaggal rusztikus, míg selyemmel vagy organzával elegáns hatást érhetünk el.
Citromkarika
Az egész lakást betöltő friss, fanyar citrom-illat pedig már csak hab a tortán.
Akkor se adjuk fel a reményt, ha az elérhető közelségben lévő zöld növények kelléktára a konyhában található szárított petrezselyemmel ki is merült.
Varrjunk apró díszeket maradék textilekből ilyen biztosan minden háztartásban akad és aranyszállal kössük fel őket a szalmakoszorú alapra. Válasszunk karácsonyi jelképeket fenyőfát, csillagot, vagy angyalkát.
Ha a kényelmes megoldások hívei vagyunk, – vagy épp nincs kéznél koszorúalap – étvágygerjesztő adventi díszt készíthetünk, feltéve, ha tele az éléskamránk. Helyezzünk el egy tálban négy gyertyát, majd ízlésesen vegyük körbe őket néhány almával és pár szem dióval.
Tipp: a koszorúk alá mindig tegyünk egy tálcát a viaszos terítő tisztítása nem tartozik a leghálásabb feladatok közé.