Dekor

Illóolajok

Fahéj, narancs, citrom, fenyõ. Ezek mind-mind a karácsony illatai. Elõállításukhoz elég egy karácsonyfa, egy tál narancs és citrom, vagy némi fahéjas süti. Ha viszont már ma este is ilyen illatokra vágysz, használj illóolajokat!





A párologtatóba tett, illatmécsesből párologtatott olajok kellemesebbé teszik a szoba levegőjét. Ezen kívül persze cseppenthetsz párnára, fürdővízbe, szinte akárhova belőlük.


Dekorációként készíthetsz száraz szirmokból karácsonyi potpourrit. Elég, ha kedvenc olajaidból cseppentesz a szépen elrendezett dekorációra.







Ha van kedved, készíts kitömött textildíszeket, és ezeket beillatosítva akaszd ki a lakás minél több pontjára. Vigyázz, a túl nagy töménység nem biztos, hogy olyan jó érzés lesz!

Ezek eddig csak a hangulat és a látvány kellékei voltak. Lássuk, jók-e még valamire a karácsonyi illatok. Itt olvashatsz még másféle olajokról is!


 




Adventi – karácsonyi illóolajok


Ánizs: Emésztésjavító, nyálkaoldó, köptető, görcsoldó, élénkítő, köhögés, szorongás, szédülés ellen, szülés után segít a tejelválasztásban.

Bergamott: Stresszoldó, depresszió ellen, lazító, vírusölő, fájdalomcsillapító.

Citromfű: Stresszoldó, nyugtató, emésztési, légzési zavarok ellen.

Erdei fenyő: Fertőtlenítő, nyálkaoldó, frissítő, légúti betegségek esetén, lázcsillapító, vesefertőzés, izomfájdalmak, köszvény, izzadás ellen.

Fahéj: Influenza, köhögés ellen, étvágyjavító, emésztést serkentő, izomfájdalmak, szívritmuszavar, általános gyengeség ellen, nemi vágyat serkentő.





Gyömbér:
Szédülés, étvágytalanság, emésztési zavarok, megfázás, reuma, izomfájdalom, lábadozás, általános kimerültség ellen, nemi vágyfokozó.

Kubebabors: Erősítő, élénkítő, fertőtlenítő, lázcsillapító.

Mandarin: Nyugtató, emésztésjavító, álmatlanság, szorongás ellen. 

Mirha: Fertőtlenítő, hörghurut, menstruációs problémák ellen, bőrápolásra. 

Narancs: Közérzetjavító, nyugtató, emésztést serkentő.





Narancsvirág:
Depresszió, idegesség, szívproblémák, magas vérnyomás, álmatlanság ellen.

Szantál: Nyugtató, stresszoldó, nemi vágyat serkentő, torokfájás, húgyúti problémák, bőrproblémák ellen. 

Szegfűszeg: Stresszoldó, görcsoldó, lazító, nemi vágyat serkentő, fájdalomcsillapító (fogfájás).

Vanília: Stresszoldó, nyugtató, emésztési zavarok, nemi vágyfokozó. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top