Kattints a képekre a nagyobb méretekhez!
Könyvek, cd-lemezek, képkeret
Az egyikbe csomagoljuk bele az ajándékot, a másikból pedig vágjunk ki egy tetszőleges szélességű, de a doboz kerületénél 10 centiméterrel hosszabb csíkot. Hosszanti széleit rojtozzuk ki cikk-cakk ollóval, majd tekerjük vele körbe a csomagot úgy, hogy a csík végei a doboz tetején találkozzanak. Itt ragasztóval rögzítsük, és ha mindennel megvagyunk, az egészet kössük át egy selyemszalaggal.
Ha apró, ám értékes ajándékot választottunk párunknak, ne vacakoljunk miniatűr csomag-csodák összeállításával, rejtsük inkább az apróságokat szatén-, tüll- vagy organzazacskókba. Ilyen szütyőket akár mi is készíthetünk, de ha biztosra akarunk menni, válogassunk a hobbiboltok kínálatából. A siker garantált lesz, ráadásul a csomagolást a későbbiekben is hasznosíthatjuk tárolhatunk benne, például,O pot-pourrit, ékszereket.
Sálak, ing, fehérnemű
Ne ijedjünk meg akkor sem, ha látszólag alaktalan tárgyakat sikerült vásárolnunk. Fektessünk le egy négyzet-alakú, fényes papírdarabot, és helyezzük rá az ajándékot. Kezdjük el feltekerni, és formáljunk belőle szaloncukorra emlékeztető hengereket. Ha megvagyunk, a két végét kössük át egy-egy szalaggal.
Üvegek, palackok
Italok csomagolásához finom, lágy esésű anyagokat használjunk, olyanokat, amelyek jól rásimulnak az üvegre. A selyem – vagy krepp-papír például jó választásnak bizonyul.
Bugyoláljuk be a palackot, majd tekerjük át az üveg nyakát dekoratív szalaggal, esetleg raffiával. Végül akasszunk rá ajándékkísérőt tetszés szerint szárított narancskarikát, fenyőágat, vagy akár egy csillogó gyöngyökkel díszített fémhuzalt. Ezt a technikát henger alakú parfümöknél is alkalmazhatjuk.
Sütemények, bonbonok, mézeskalács
Ha lapos sütit választottunk például keksztekercset -, még egyszerűbben megúszhatjuk a csomagolást. Építsünk tornyot a süteményekből, majd tekerjük körbe őket egy áttetsző papírral. A ragasztásnál legyünk óvatosak próbáljunk csak a csomagolásra koncentrálni. Ha megvagyunk, nincs más hátra, mint egy szép madzaggal körbetekerni a süti-költeményt.