Dekor

Csodás csomagolás

Arany, ezüst, mintás, sima, fényes, matt, krepp vagy karton, - az üzletekben beszerezhetõ karácsonyi csomagolópapírok számtalan felhasználási lehetõséget kínálnak. Válogassunk belõlük kedvünkre - a lényeg, hogy mindig a célnak megfelelõ darabot válasszuk ki –hiszen ahány forma, annyi megoldás.

Kattints a képekre a nagyobb méretekhez!


Könyvek, cd-lemezek, képkeret…





Legegyszerűbb dolgunk kétségkívül a négyzet-alakú tárgyakkal lesz – elegendő csupán két különböző színű csomagolópapírt beszereznünk.
Az egyikbe csomagoljuk bele az ajándékot, a másikból pedig vágjunk ki egy tetszőleges szélességű, de a doboz kerületénél 10 centiméterrel hosszabb csíkot. Hosszanti széleit rojtozzuk ki cikk-cakk ollóval, majd tekerjük vele körbe a csomagot úgy, hogy a csík végei a doboz tetején találkozzanak. Itt ragasztóval rögzítsük, és ha mindennel megvagyunk, az egészet kössük át egy selyemszalaggal.






Gyűrű, nyaklánc, nyakkendőtű…

Ha apró, ám értékes ajándékot választottunk párunknak, ne vacakoljunk miniatűr „csomag-csodák” összeállításával, rejtsük inkább az apróságokat szatén-, tüll- vagy organzazacskókba. Ilyen szütyőket akár mi is készíthetünk, de ha biztosra akarunk menni, válogassunk a hobbiboltok kínálatából. A siker garantált lesz, ráadásul a „csomagolást” a későbbiekben is hasznosíthatjuk – tárolhatunk benne, például,O pot-pourrit, ékszereket. 







Sálak, ing, fehérnemű…

Ne ijedjünk meg akkor sem, ha látszólag alaktalan tárgyakat sikerült vásárolnunk. Fektessünk le egy négyzet-alakú, fényes papírdarabot, és helyezzük rá az ajándékot. Kezdjük el feltekerni, és formáljunk belőle szaloncukorra emlékeztető hengereket. Ha megvagyunk, a két végét kössük át egy-egy szalaggal.





Üvegek, palackok…

Italok csomagolásához finom, lágy esésű anyagokat használjunk, olyanokat, amelyek jól rásimulnak az üvegre. A selyem – vagy krepp-papír például jó választásnak bizonyul.

Bugyoláljuk be a palackot, majd tekerjük át az üveg nyakát dekoratív szalaggal, esetleg raffiával. Végül akasszunk rá ajándékkísérőt – tetszés szerint szárított narancskarikát, fenyőágat, vagy akár egy csillogó gyöngyökkel díszített fémhuzalt. Ezt a technikát henger alakú parfümöknél is alkalmazhatjuk.






Sütemények, bonbonok, mézeskalács…





Saját készítésű édességgel szeretnénk meglepni szeretteinket? Egy fényes, piros dekorszalag segítségével egy egyszerű fehér kartonból is könnyűszerrel díszdobozt varázsolhatunk. Kenjük be ragasztóval a szalag egyik oldalát, – majd szépen egyengessük a doboz köré. Ha nincs kéznél dísz-szalag, bármilyen maradék textilcsík, vagy fényes csomagolópapír is megteszi. A doboz elejére ragaszthatunk különböző karácsonyi motívumokat, belsejét pedig béleljük ki finom selyempapírral, majd ízlésesen rendezzük el a süteményeket.

Ha lapos sütit választottunk – például keksztekercset -, még egyszerűbben megúszhatjuk a csomagolást. Építsünk tornyot a süteményekből, majd tekerjük körbe őket egy áttetsző papírral. A ragasztásnál legyünk óvatosak – próbáljunk csak a csomagolásra koncentrálni. Ha megvagyunk, nincs más hátra, mint egy szép madzaggal körbetekerni a süti-költeményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top