Dekor

Aranyos, gyöngyös csillogás

A karácsonyt a csillogás, a fények teszik még varázslatosabbá. Legyünk mi is a varázslók, és aranyszínû anyagok felhasználásával készítsünk egyedi díszeket!





Kellékek

20-25 cm arany lamé * 20-25 cm aranyszínű organza anyag * 20-20 cm arany- és ezüstszínű neccháló * átlátszó kásagyöngyök * kristályosan csillogó műanyag és üveggyöngyök * vattagolyók * mattüveg díszgyöngy * fagolyók * vékony drót * papírmasépor * üveg gyertyatartó * akrilfestékek.









Díszgömbök




A fehér vattagolyók jó alapanyagok, mert könnyűek és nem törnek. A különböző textíliákkal bevont gömbökre a masnik mindig más anyagból készülnek. Középre egy matt díszgyöngyöt varrunk, amelyből majd a többi díszre is kerül. A golyók fehér felülete jól kiemeli az arany vagy ezüst necchálók vonalát.







Angyalkák



Az angyalkák ruháján visszaköszönnek a gömbdíszek színei, anyagai. A haj készülhet kötőfonálból, az aranylamé szálaiból vagy ezüstcérnából.



Csomagok

A karácsonyfa alá kerülő kisebb ajándékokat a díszekhez használt anyaggal vonjuk be! Ettől a látvány még egységesebb lesz.







Gyöngykoszorú

Vékony fémdrótra felfűzött csillogó, kristály hatású gyöngyök közé, egyenlő távolságra matt díszgyöngyök kerülnek. Középen, alig látható aranyszálon egy karácsonyi angyalka lóg.


 






Jégcsap


Különböző nagyságú, csillogó gyöngyök sora egy fémszálon. Pár csavarintással ragyogó jégcsap lesz belőle.




Alma alakú mécses


Papírmaséból készül az almát formázó mécses, melyet az ünnepi teríték mellé tehetünk. Ha ráírjuk a nevet, az ültetőcédulát is helyettesítheti, ha pedig a vendégek a vacsora után hazaviszik, akkor ajándékká válik.




Fotó: Barbay Csaba


Üzletlista

Gyöngyök: GyöngyHÁZ Bp. VI., Király u. 76., tel.: 343-3205. Szalagok, drótok, fagolyók, vattagömb, papírmasépor: Hobbi Művész Bolt Bp. II., Margit krt. 3., tel.: 212-2807. Textíliák: Dekor Lakástextil Bp. VII., Erzsébet krt. 34., tel.: 342-2370.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top