Dekor

A fa díszei

Nem számít a boltok karácsonyi dekorációja, meg a rengeteg ünnepi dal, az igazi karácsonyi hangulatot csak a fenyõfa díszítésével teljesedik ki. Olvasd el cikkünket, hátha új ötleteket kapsz a fadíszítéshez.

Mint mindenben, a fenyőfadíszítésben is vannak divatok és irányzatok.Sokan azt szeretik, ha a gallyakon alig vannak díszek, inkább csak egyszínű izzók, mások a színes körték és a rogyásig díszített fa mellett voksolnak.

Idei ajánlatunk fényűző üveggömbök és gazdag, erős színek. Olyan fényes legyen a fa, mint a nyakéked. Mély vörös, bordó és aranyszínű díszeket használj, esetleg néhány hímzéssel dekoráltat is.


 





Talán gyermekded dolog szóvá tenni, hogy először az égősort tedd fel, de először az égősort tedd fel, azután a csillogó-villogó girlandokat, végül annyi díszt, amennyit csak szeretnél.

Mielőtt felrakod az izzókat, próbáld ki, vajon még működnek-e, hiszen eltelt egy év legutóbbi használatuk óta. Konnektoronként legfeljebb három izzószettet használj.

Kezd fölülről felrakásukat, így biztos, hogy jut a fa tetejére is, ahova egyébként gyakran nem, ha alulról kezded. Ne csak az ágak végére tegyél izzót, a belülre rakott körték mélységet és titokzatosságot kölcsönöznek a fának.

A dizájnerek vitatkoznak a girlandon, hogy kell-e vagy sem, úgyhogy a döntés a te kezedben van. Ha már unod a tavalyiakat, vagy csak változatosságra vágysz, fűzz pattogatott kukoricát fűzérbe, és kész a különleges karácsonyi girland. 

Ezután jöhetnek a díszek. Mikor fölakasztgatod őket, kapcsold be a karácsonyfaizzókat, hogy lásd, vajon a gömb érvényesülni fog-e vagy sem.

Ha nincsenek jó díszeid, s attól félsz, hogy a fád úgy fog kinézni, mint egy



szárnyaszegett angyal, akkor válogass az alábbi tippjeink közül, és vedd szemügyre képeinket, hátha kapsz új ötleteket.


• Használj apró játékokat vagy kicsi plüss állatokat díszként
• Dió, toboz vagy más termések mindig nyerőek, natúrban vagy festve arannyal egyaránt
• Mézeskalácsból is szép díszeket tudsz készíteni
• A régi díszeidet is feljavíthatod némi festékkel vagy ragasztóval
• Ha kevés gömböd van, a szalagok és masnik helyettesíthetik őket. 




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top