Dekor

Tegyük színesebbé a karácsonyt is virággal!

Közeleg a karácsony, ünneplõbe öltöztetjük otthonunkat, és készülünk az ajándékozásra. A legszebb megoldást most is a természet kínálja, hiszen virágokkal könnyedén teremthetünk meghitt hangulatot.

Kattints a képekre!





A szép és harmonikus környezetet és az egészséges életmódot, vagyis a wellnesst kedvelők télen is sokféle virágot megtalálnak az üzletekben, hogy némi kreativitással önmaguknak és családtagjaiknak, barátaiknak egyaránt örömet szerezzenek velük. Ők tudják, hogy a virágok minden évszakban felüdülést jelentenek: pozitív energiát sugároznak, hangulatjavító hatásuk van, természetességükkel és különlegességükkel színt visznek mindennapjainkba.

Idén télen divatosak a fehér virágok, pl. az orgona (Syringa), a hunyor (Helleborus), a madártej (Ornithogalum), a krizantém (Chrisanthemum), valamint a különlegességnek számító orchideák, banksiák és proteák. A 2004-es téli virágkötészeti irányzat szerint a fehér virágok zölddel és természetes anyagokkal, pl. faágakkal kombinálva tökéletesen idézik a téli táj varázsát, és melegséggel töltik be a szobákat.





Ha a karácsonyi hangulatot e divatnak megfelelően szeretnénk otthonunkban kialakítani, érdemes figyelembe venni lakásunk adottságait, stílusát, színeit, helyiségeit, és az oda illő virágokat és kiegészítőket kombinálni.

Néhány ötlet, hogyan készíthetünk a legegyszerűbb és leghétköznapibb anyagokból, tárgyakból is csodálatos díszeket.





Egy kisebb befőttes üvegbe kevés vizet töltünk (a vizet tetszésünk szerint színezhetjük is), egy-két szál rövidre vágott rózsát vagy orchideavirágot helyezünk bele, majd az üveg szájára erősített drót segítségével a többi karácsonyfadísz mellé, a fenyőfára akasztjuk. A vizet naponta cseréljük! A hervadt virágot könnyedén pótolhatjuk.

Kiválasztunk néhány, üvegből készült karácsonyfadíszt, és óvatosan levesszük róluk az akasztót. Mindegyikbe kevés vizet töltünk, egy tálcára vagy lapos tálba állítjuk őket, majd mindegyikbe egy-egy szál virágot tűzünk. A vacsoravendégek nevét egy-egy címkére írhatjuk, és a díszekre akasztva jelezhetjük, kinek a tiszteletére készültek.

Egy közepes, nem túl mély tálba néhány karácsonyfadíszt helyezünk, közéjük fenyőágakat és virágfejeket teszünk. Ha ügyesek vagyunk, a kompozíció közepébe egy gyertyát is rögzíthetünk. Tehetjük a vacsoraasztalra, a nappaliba vagy az előszobába.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top