Dekor

Ajándékkártyák

Karácsonykor, ha lehetõségünk van rá, minden szerettünket megajándékozzuk valami aprósággal.

Éppen ezért előfordulhat, hogy szenteste, amikor megnézzük a fa alá helyezett ajándékhalmot, egy kicsit összezavarodunk. Vajon kinek melyik ajándékot is csomagoltuk? Ötletes, kedves ajándékkísérő kártyával megoldhatjuk ezt a kis gondot is.







Rovátkás
Merített papírból és selyemszalagból készíthetjük el ezt a kedves kis kártyát. Méretre szabás után a borító oldalra egycentis bevágásokat készítünk, négy vízszintes sorban, többet egymás mellé. A selyemszalagot a fotón látható módon befűzzük a réseken. Helyenként masnival átköthetjük a szalagpárt.







Fenyőfák
Karton, hullámkarton és flitter szükséges ehhez az ajándékkísérő kártyához. Méretre szabás után a hullámkartonból két fenyőfaformát vágunk, majd egymáson elcsúsztatva felragasztjuk őket a másik kartonra, és flitterrel díszítjük.







Illatos
Hullámkartont, zsákvásznat, szárított virágot és rafiát készítünk elő. Méretre szabjuk a hullámpapírt, majd a zsákvászonból egy téglalapot vágunk ki. A közepére rávarrjuk a rafiával összekötött, száraz virágból készített kompozíciót, és az egészet ráragasztjuk a kártyára.







 Mini ajándékcsomagok
Kétféle kartonra és színes selyemszalagra lesz szükségünk.Méretre szabás után az egyik kartonból kivágunk három téglalapot, a hátoldalukra kétoldalas ragasztót teszünk.Kereszt alakban hozzájuk rögzítjük a selyemszalagot, hogy úgy nézzenek ki, mintha apró ajándékcsomagocskák lennének. Ezután rögzítjük az alapul szolgáló kartonhoz a kis, szalaggal díszített kartonlapocskákat.






Aranymasni
Hullámkartonból és dekor textilszalagbólkészíthetjük el ezt a kártyát. Méretre vágjuk a papírt, majd a közepén két körülbelül egycentis rést vágunk, befűzzük a szalagot, és egy szép masnit kötünk rá.








Beszerzési helyek: Dekorációs boltok, papírboltok

Ötletek, jó tanácsok
• Használhatunk cikcakkollót, ez már önmagában is ünnepélyes formát ad.
• A színösszeállításnál figyeljünk a karácsony jellegzetes színeire (piros, zöld, arany) és a csomagolópapír típusára, színére, mintájára is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top