Dekor

Ünnepi gyertyák

A karácsonyi készülõdés egyik legkellemesebb része otthonunk ünnepi díszbe öltöztetése. Ez-úttala gyertyák díszítéséhez szeretnénk néhány ötletet adni.





1. Gyöngyfüzér
Gyertyára, viasztollra és üveggyöngyre lesz szükségünk.A viasztollal az előre kigondolt mintát rárajzoljuk a gyertyára. Mielőtt megszáradna a minta, díszítésként apró, színes üveggyöngyöt szórunk rá.

2. Figurás
Gyertya, szalvéta és szalvétaragasztó segítségével készíthetjük el ezt a kedves díszt. Körbevágjuk a szalvétát, a gyertya felületét bekenjük ragasztóval, majd rátesszük a szalvétából kivágott mintát, és egy ecset segítségével rásimítjuk a felületre.







3. Girlandos
Mindössze egy gyertya és egy viasztoll szükséges ennek a szép karácsonyi díszgyertyának az elkészítéséhez.A viasztollal a mintát egyszerűen rárajzoljuk a gyertyára és hagyjuk megszáradni. Akár több színt is használhatunk egyszerre.





4. Üvegvarázs
Üvegtartóban lévő gyertyamécsest, hobby ragasztót, apró, színes üveggyöngyöket készítünk elő. A mécsestartó külső felét egyenletesen beragasztózzuk, majd belehempergetjük az újságpapírra kiszórt gyöngybe. Hagyjuk megszáradni. (Könnyebb, ha két részletben csináljuk.)

5. Csillogó




A kellékeink ezúttal: gyertyaviasz, kanóc, öntőforma és arany- vagy ezüstszínű, esetleg áttetsző üveggyöngyök.Az alapanyagot forró vízben felolvasztjuk, a kiöntőformába beleöntjük a megolvadt viaszt, majd beletesszük a kanócot. Hagyjuk hűlni, és ne vegyük le egyszerre teljesen a kiöntőformát. A még képlékeny viaszba nyomkodjuk bele a gyöngyöket.





6. Ünnepi ruhában
Gyertyamécses, áttetsző textil, kétoldalú ragasztó, üveggyöngy, tű és olló szükséges ennek az ünnepi díszbe öltözött gyertyának az elkészítéséhez.
A kétoldalú ragasztót az egyik oldalával rásimítjuk a textilre, majd a másikkal az üvegfelületre. Ollóval körbevágjuk, ezután gyöngyfüzérrel eltakarjuk a széleket.

Beszerzési helyek: Dekorációs boltok

Ötletek, jó tanácsok:
– Díszítésként a gyertyával harmonizáló, de a felületen szépen érvényesülő színt használjunk.
– Nagyobb gyertyán jobban mutat a minta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top