Dekor

Karácsonyi illatok

A karácsonynak nemcsak színei és ízei, hanem illatai is vannak. Egyes drogériák polcain megtalálhatod a különbözõ fantázianevekkel ellátott, kifejezetten karácsonyi hangulatú illóolajokat. Ha pedig nem ezekre vágysz, varázsolj magad!





A hagyományos illatok közül a fahéj, a vanília, a gyömbér és a fenyő juttatja leginkább eszünkbe a karácsonyt. Milyen szerencse, hogy mindegyikhez hozzájuthatunk illóolaj formájában is! És még pozitív hatásukat is élvezhetjük, miközben az ünnepekre várunk.

Fahéj

Frissíti az elmét, segít a koncentrálásban, így nagyon jól passzol a meditációhoz. Mivel fokozza a bőr vérkeringését, narancsbőr ellen remek fegyver, de az ízületi fájdalmakra is jól hat.






Vanília


A vanília nemcsak a sütikbe jó, hanem kiválóan oldja a feszültséget is. Édes illatával meghitté teheted a lakást. Ráadásul az alvászavarokkal is elbánik.






Gyömbér


A gyömbéres keksz ízesítője igen erős afrodiziákum. Ha pedig ez a hatás nem lenne elég, fertőtlenítheted vele a szoba levegőjét, javíthatod vele az emésztésedet, és elfelejtheted a fejfájásodat.






Fenyő


A karácsonyfa illatához semmi nem fogható. De amíg nem vetted meg, addig ott a fenyőolaj! Különösen jól hat a téli megfázásos időszakban, hiszen tisztítja a légutakat és elbánik a hurutos megbetegedésekkel.


A fenti olajokat persze mixelheted is kedved szerint. Ha nem akarsz kísérletezni, akkor válaszd az előre elkészített kombinációkat.






Karácsonyi hangulat

A karácsonyi ünnep meghittségét varázsolja otthonunkba az ánizs, narancs, szegfűszeg és fahéj összetételű illóolaj.

Téli álom
Ez az ánizsos, citromos, fahéjas olaj nyugalmat áraszt a csendes téli estéken.

Téli varázs
Fűszeres illata varázslattal tölti be a levegőt. Összetétel: ánizs-, édesnarancs-, fahéj-, limett-, szegfűszegolaj.

Karácsonyi fenyő
Ez az olaj friss fenyőillattal tölti be a szobát – köszönhetően az erdeifenyőnek, a borókának, a cédrusnak, a ciprusnak és a kámfornak.








Extra tipp:
Tömény illóolajokkal hidegen is inhalálhatunk. Cseppentsünk egy vattacsomóra valamelyik illóolajból, és lassan lélegezzük be. Erre a célra a következő olajok közül válasszunk: erdei fenyő, eukaliptusz, borsmenta, citrom, narancs, teafa, rozmaring, szantálfa. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top