nlc.hu
Dekor
Mikulászokni és -csomagok

Mikulászokni és -csomagok

Megfogadtuk, hogy idén nem engedünk az üzletek polcain sorakozó, minden fantáziát nélkülözõ, sorozatgyártott mikuláscsomagok csábításának? Íme néhány rendhagyó ötlet, amivel garantált sikerünk lesz.





Megkötözve, avagy elő a tavaszi kendőkkel

Első hallásra talán meghökkentőnek tűnhet, mégis igazi Mikulás-zoknit varázsolhatunk néhány lágyan omló selyemsál és egy vastag, ám mégis elegáns anyag segítségével. Miután megvarrtuk a zoknit, tekerjük körbe a kendőkkel, és hogy elejét vegyük a csúszkálásnak, a zokni hátoldalán diszkréten rögzítsük őket biztosítótűvel. Csak halkan jegyzem meg, ebben a harisnyában kifejezetten jól mutat egy aranyszínre lefújt, kikandikáló virgács.

Ha már hibernáltuk tavaszi kollekciónkat, sálak helyett szalagok is megteszik, sőt övcsatokkal hasonlóan bizarr végeredményt produkálhatunk.

Tipp: ha mégis összecsuklana a zoknink, a belsejében elhelyezett kartonhenger biztos tartést ad.


Amikor a zokni kesztyű






Tágabban értelmezve a mikuláscsomag fogalmát, a zokni tulajdonképpen akár kesztyű is lehet. Azonban ne hagyományos méretben gondolkozzunk – elvégre az édességet is el kell rejtenünk valahova. Alkalomhoz illő díszítéssel – legyen az hímzett, varrott vagy ragasztott motívum – érhetünk el igazán karácsonyi hangulatot: egy télapófigura például kétséget kizáróan utal az ajándék rendeltetésére.






Papírból, textilből


Hajtogassunk szilveszteri trombitához hasonló papírtölcséreket, majd vonjuk be őket színes textillel – ehhez használjunk hobbiboltokban kapható textilragasztót -, végül díszítsük őket szalaggal, masnival. Ez a verzió nem áll meg a saját lábán – feltétlenül gondoskodjunk akasztóról.

Ha nem tudunk mit kezdeni a maradék textillel, varrjunk belőle zsákocskát, és tömjük meg válogatott finomságokkal. A csokihegyek mellett jól mutat benne a mandula, dió, mogyoró, de kedveskedhetünk apró bonbonokkal is.
Ha kifutottunk az időből, akkor se essünk pánikba: két perc alatt is összedobhatunk egy pofás kis csomagot. Kotorjunk elő a fiókból egy darab krepp-papírt – lehetőleg pirosat -, majd vágjunk ki belőle két azonos méretű négyzetet.






Fektessük a papírokat egymásra – így kisebb eséllyel szakad ki idő előtt -, és ízlésesen rendezzük el rajtuk az ajándéknak szánt csemegéket. Ha ezzel is megvagyunk, kössük össze a batyu száját, és biggyesszünk mellé egy szaloncukrot is. A kivitelezés ugyan pofonegyszerű, ám mégis akad egy hátulütő: a súlykorlátozás. Ha ennek ellenére evvel a megoldással élünk, a táblás csokikról kénytelenek leszünk lemondani, az óriás-mikulásokról nem is beszélve.










Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top