Toboz, dió, mogyoró
Ha alaposan szemügyre vesszük a képet, láthatjuk, hogy milyen sokféle termést válogattunk össze. Tobozból van kisebb, nagyobb, szakállas, hosszúkás és gömbölyded… mint a természet: sokszínű és változatos.
Alapanyagok, kellékek:
szalmakoszorú (25 cm átmérőjű) termések: toboz, mogyoró, dió, pisztácia, szárított csipkebogyó, mákgubó, makk (kb. 150-160 db)
arany, fehér és ezüst akrilfesték
ecset
ragasztópisztoly – 3930 Ft (barkácsboltok)
1,2 m, barackszínű, drótmerevítéses organzaszalag (2,5 cm széles)
2 db aranyzsinóron lógó csengettyű
vékony drótdarab és 3-5 cm-es szög az akasztónak
Az elkészítés menete:
1. Előkészítés
A nagyobb tobozokat csípjük félbe, hogy később, mikor felragasztjuk őket, ne emelkedjenek ki a koszorúból. A diókat feszítsük szét, felezzük el, és vegyük ki belőlük a dióbelet. A terméseket válogassuk négy kisebb-nagyobb csoportba úgy, hogy mindben legyen az összes termésből.
2. Festés
3. Ragasztás
A terméseket – színük és formájuk szerint változatosan – ragasztópisztollyal rögzítsük a koszorúra. A szalmát
Tipp: a Praktika magazin Advent különszámában még több ajtódísz-ötletet találsz!