Dekor

Tippek a karácsonyi hangulat megteremtéséhez a sztárlakberendezőtől

Vajon mi az idei év divatszíne? Hogyan díszítsük fel lakásunkat karácsonyra? Tippek Candice Olsontól.

Ahogy közeledik a karácsony, az embereket egyre jobban áthatja az ünnepi hangulat. Egy-két hónappal karácsony előtt elkezdjük megvenni az ajándékokat, és már ilyenkor érdemes elgondolkodnunk azon, hogy milyen színekbe szeretnénk öltöztetni a lakásunkat és a karácsonyfát. Ehhez kínálunk néhány tippet Candice Olsontól, amely segíthet abban, hogyan díszítsük fel otthonunkat karácsonykor.

 

 

    1. Legelőször is azt kell eldöntenünk, hogy milyen hangulatot szeretnénk otthonunkba csempészni karácsonykor: modernet vagy hagyományosat? Ezek figyelembevételével válasszuk ki az anyagokat, amelyeket használni szeretnénk.
    Ha a tradicionális mellett szavazunk, akkor kerüljenek üvegdíszek a fára, fehér, piros és arany gyertyák az asztalra; selyem-, bársony- vagy muszlinpárnák, -terítők és -takarók gazdagítsák a lakást.
    A modern jelleg eléréséhez válasszunk nyugodtan rendhagyó színeket a karácsonyfára és a lakásba: rózsaszínt, narancssárgát vagy akár lilát.

    2. Az idei év divatszíne a lila: használjunk lila karácsonyfadíszeket, vegyünk lila gyertyákat az adventi koszorúra és lila csomagolópapírt és szalagot az ajándékokhoz. A lilának ráadásul tökéletes kiegészítője lehet az arany, a karácsony állandó kísérő színe.

    3. Karácsonykor kiélhetjük kreatív kézművesötleteinket, és a gyermekinket is bevonhatjuk a munkába.

• Hajtogassunk díszeket, vagy vágjunk ki ollóval girlandokat a fenyő díszítéséhez: számos dekorációs füzet kapható, illetve a netről is letölthetők minták.

 

• Készítsünk színesre festett tobozokból vagy só és liszt keverékéből díszeket!

• Vegyünk lehúzható üvegfestéket és karácsony sablonokat a hobbiboltokban, és varázsoljuk ünnepivé a kilátást a szobából!

• Poharakból és átlátszó viaszzseléből szép mécseseket készíthetünk, a szegfűszeggel díszített narancs pedig remek illatot hoz otthonunkba.

 

    4. Jól mutat, ha a különböző helyiségeket különböző stílusban díszítjük fel: legyen a nappaliban az arany a domináns szín, az ebédlőben a fehér, a konyhában pedig a hagyományos piros-zöld kombináció.

    5. Karácsonykor minden megengedett, de ne feledjük, hogy most is érvényes a mondás: a kevesebb néha több! Bátran használhatunk karácsonyi mintás abroszt, függönyt vagy párnákat, de ne használjunk különböző mintákat, és ne essünk túlzásba!

Lakberendezés mindenkinek – Karácsonyi különkiadás (Divine Design Christmas Special) december 17-én 22.00 órakor a Zone Club műsorán.

Az ünnepek közeledtével Candice Olson nagy kihívás előtt áll: Brian és Carol egy gyönyörű házban élnek, amely 1905-ben épült, nappalijuk és ebédlőjük tele van régebbinél régebbi bútorokkal, amelyeket a házzal együtt örököltek. Emiatt a lakás ódivatúnak tűnhet, de a tulajdonosok nem tudják, hol kezdjék a felújítást.

Mit tehetnek, hogy lakásuk új életre keljen? Vajon a hagyományos és a modern stílus ötvözése furcsán hatna egy ilyen régi házban? A „modern” tényleg egyet jelent az ezüstszínű fémbútorokkal? Ez a sok kérdés elég csüggesztően hat Brianre és Carolra. Ezért keresték fel a lakberendező dívát, akitől azt várják, hogy régi, idejétmúlt lakásukat igazi otthonná alakítsa az ünnepekre. Vajon Candice létre tudja hozni a modern és a tradicionális stílus olyan ötvözetét, amelyet Brian és Carol szeretne?

    További cikkeink:

    Mindjárt karácsony! Tippek pánik ellen »
    Nyomtatható karácsonyi kifestő gyerekeknek »

    3 különleges adventi koszorú »
    Tobozkoszorú »

    Lakberendezési könyvek »


    Karácsonyfadísz.lap.hu »

    Advent.lap.hu »

    Karácsony.lap.hu »

    Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top