Dekor

Békebeli ajándéktipp: fénykonzervek

Könnyű lesz annak ajándékokat készíteni, aki szívesen ábrándozik a boldog békeidőkről, mert ezt az időszakot számos könyv, korabeli rajz örökítette meg. Megvalósításukhoz így szebbnél szebb mintákra, életképekre lelhetünk, s többféle technika közül is választhatunk.

A korszakra jellemzőek az olyan akvarellszerű képeslapok, amelyeken vidáman játszadozó gyereket, gombolyagot kergető cicát, elegáns járókelőket láthatunk. Ezt az idillikus életérzést kicsiben ma is felidézhetjük, ha nosztalgikus jeleneteket ábrázoló dekupázspapírokkal készítünk múltidéző tárgyakat. Igazi kincsekre lelhetünk a bolhapiacon, de érdemes körülnézni a régiségkereskedőknél is, vagy felkutatni dédnagymamáink gyűjteményét.

Fénykonzervek

Fénykonzervek

Ajándékba vihetjük, de vendégvárónak is állíthatjuk a külső ablakpárkányra vagy a lépcsőfeljáróra a gyorsan és olcsón elkészíthető gyertyákat. Nem kell hozzájuk más, csak néhány kiürült konzervdoboz, amelyekre régies mintával feldíszített papírpalástokat ragasztunk. Megtölthetjük színes viasszal, de a takarékosság jegyében összeolvaszthatjuk maradék gyertyáinkat is.

Cikkünk részletet közölt a Praktika magazin decemberi számából. Az újságban rengeteg ötletet találsz a karácsonyi készülődéshez, legyen szó akár az ajándékok elkészítéséről, akár a karácsonyfa-díszítésről vagy éppen a karácsonyi menüről.
Extra tipp: a lapban található dekupázsívvel nemcsak mesés ajándékokat készíthetsz, de a csomagolást is feldobhatod velük.

Fénykonzervek

 

Advent lap.hu »
Ajándék.lap.hu »
Karácsonyiajándék.lap.hu »
Karácsony.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top