Dekor

Tündértánc koszorú – ha kedveled az eleganciát

Készíts velünk ezüstösen csillogó adventi koszorút a hűvös elegancia jegyében!
 Ezüst tündértánc koszorú

Anyagok

Ezüst tündértánc koszorú• Fémtálca (átmérő: 32 cm)
• Örökzöld koszorú
• Ragasztóspray
• Műhó
• Ezüstszínű, hópehely alakú flitter
• 4 db türkizszínű gyertya
• Ezüstszínű drót (átmérő: 2 mm, kb. 2 m)
• Ezüstszínű angyalhaj
• 6 db türkiz üveggömb (átmérő: 3 cm)
• 2 db türkizszínű műanyag csillag (átmérő: 4 cm)
• Ezüstszínű karácsonyi gömb (átmérő: 6 cm)
• Ezüstszínű szalag, 4 cm széles, kb. 1 m

Elkészítés:
1.
A koszorút készítsük el az általános leírás alapján (lásd lent) örökzöld ágakból.

2. A kész koszorút fújjuk be ragasztóval, majd szórjuk rá a hópehely alakú flittert és a műhavat.

3. A 2 m hosszú drótot vágjuk négy egyforma darabba. Ezután a drótokat tekerjük a gyertyák köré. A drót egyik végéből hagyjunk kb. 5 cm-es részt egyenesre, ezt a részt szúrjuk majd a koszorúba. A drót másik végét (kb. 8 cm) tekerjük spirálba. Kúposfogóval dolgozzunk. A kész drótdíszeket szúrjuk a koszorúba, és helyezzük beléjük a gyertyákat.

[másolat] - Ezüst tündértánc koszorú4. Egy kevés ezüstszínű angyalhajat illesszünk körben a koszorú külső szegélyére körben. Az üveggömböket és a csillagokat ragasztópisztollyal rögzítsük.

5. A szalagból kössünk két dupla masnit. A szalagból formázzunk először egy nyolcast, majd a jobb oldali szalagvégből készítsünk egy hurkot a nyolcas alatt, majd a szalagot vezessük a nyolcas alatt felülre, és formázzuk meg a negyedik hurkot. Így a szalag újra a masni elé kerül. Középen fogjuk össze a masnit dróttal. A masnit igazítsuk formára, a szalagvégeket pedig vágjuk ferdére. A kész szalagokat rögzítsük egy-egy szemben lévő gyertya elé.

6. A koszorút helyezzük a fémtálcára, a közepébe tegyünk egy kupac angyalhajat és ültessük bele az ezüstszínű karácsonyi gömböt.

A koszorúkészítés általános leírása

A szalmakoszorút vonjuk be mohalapokkal. Először pontokban rögzítsük a mohát U alakúra hajlított drótdarabokkal, majd tekerjük körbe vékony dróttal. Ha szükséges, többször tekerjük körbe.

Hobbiüzletekben vásárolhatunk előre elkészített mohakoszorút is, amelyet már csak fel kell díszíteni.

A munka menete:
1. Az alap lehet kész szalmakoszorú vagy drótrács, amelyet egy kevés szalmával vagy vékony ágakkal vonjunk be kb. 3 cm vastagon.

2. A koszorú bevonásához vágjuk az örökzöld ágakat kb. 8-10 cm-es darabokra. Fogjunk össze három-négy ágat a száruknál dróttal. Az ágcsokrokat felváltva rögzítsük U alakúra hajlított drótdarabokkal a koszorú külső, majd középső és belső részére. Ügyeljünk arra, hogy a koszorú szép, kör alakú legyen. Úgy haladjunk körbe, hogy a következő ágak mindig takarják el az előző ágak szárát.

3. Miután körbeértünk, az utolsó ágköteg szárát szúrjuk az első ágköteg alá, amelyet egy kissé emeljünk meg. Tanácsos időnként felülről megnézni a koszorút, hogy szép, kerek formája legyen. Ha ovális a koszorúnk, vagy nem szép a formája, igazítsuk formára. Ehhez rögzítsünk néhány ágat ragasztópisztollyal vagy U alakú drótdarabbal a koszorúra.

 

Cikkünk a Cser Kiadó gondozásában megjelent Adventi koszorúk című könyv alapján készült.
Szerző: Silvia Braun
A könyv ára: 995 Ft

Advent.lap.hu »

Karácsony.lap.hu »

Mézeskalács.lap.hu »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top