Dekor

Szappantorta – karácsonyi ajándék s. k.

Ha szeretnéd valami igazán egyedi, saját készítésű ajándékkal meglepni szeretteidet karácsonyra, készíts szappantortát! Ínycsiklandónak tűnik, de mivel szappanból készült, inkább ne kóstoljuk meg...

SzappantortaAmire szükségünk lesz:

• 3-6 kg szappanforgács
• Színezőanyag
• Illatanyag

Így készül:

Használjunk olyan tortaformát, amelyből nem tud kifolyni a massza. A szappan mennyisége attól függ, hogy mekkora a tortaformánk, illetve milyen vastag tortát szeretnénk készíteni.

Olvasszuk fel a szappant forróvíz-fürdőben, adjuk hozzá a színező- és illatanyagot. Többféle színt is használhatunk, de meg kell várni, hogy az alsó réteg megdermedjen, mielőtt ráöntenénk a következőt.

A krémhez verjük fel a szappant is, akárcsak a tejszínhabot. Ahogy levegőssé válik, szedjük ki gyorsan a tálból, és kenjük a tortára. A krém megdermed, mielőtt elkenhetnénk az egész felületen, ezért ajánlott azt több lépésben elkészíteni. Ha megdermed, olvasszuk és verjük fel újra.

Keverjünk ki rózsaszín masszát a rózsákhoz és zöldet a levelekhez. Öntsük a masszát egy darab alufóliára. Vágjunk le egy csíkot a rózsaszín szappanból, és formázzunk belőle rózsát úgy, ahogy azt marcipánból készítenénk. Ha nagyon megkeményedne a csík, kicsit megpuhíthatjuk meleg víz alá tartva.

Szappantorta

 

Vágjunk ki leveleket a zöld szappanból, és tegyük a tortára úgy, hogy előtte meleg szappanmasszába mártjuk. A rózsákat hasonló módon illesszük a tortára.

A tortát felszeletelve barátnőinket mutatós ajándékkal lephetjük meg.

SzappantortaCikkünk az Aréna Kiadó gondozásában megjelent, Napsugaras otthon (Praktika könyvek sorozat) című könyv alapján készült.

A csodaszép fotókkal illusztrált könyvben több mint 50 elragadó ötlet és egyszerűen elkészíthető tárgy elkészítése szerepel: kényelmes párnák, vászoncipők, gyönyörű táskák és barátságos gyermekjátékok – vibráló ötletek a lakás minden helyisége számára, a békés tengerparti hangulat és az egyszerű vidéki elegancia egyesítésével. A könnyen követhető leírások, praktikus sablonok és érthető ábrák pedig mindenkinek garantálják a nagyszerű eredményt.

 

Tipp: még több karácsonyi dekorációs ötletért kattints ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top