Dekor

Adj filmet karácsonyra! Ajándéktippek

Állsz a boltban a DVD-s polcoknál, és fogalmad sincs, hogy a tömegnyi film közül mit vegyél anyunak, apunak, a pasidnak, a legjobb barátnődnek, a tesódnak, vagy ha gyerek van a családban? Az NLC segít az eligazodásban. Az utóbbi fél évben megjelent filmekből válogattunk.

 A pasidnak

Ha művészlélek

A három filmet (Árnyék a havon, Másnap, Hosszú alkony) tartalmazó Janisch Attila-gyűjtemény minden, nyáron is garbót és sálat viselő srác álma, a 9-es terv a világűrből pedig állítólag a világ legrosszabb filmje, tehát minden kultúrsznob gyűjteményében ott a helye. Egy művészlélek természetesen odáig van a Tarantino-filmekért, így a Becstelen brigantyk kétlemezes változatának bizonyára örülni fog.

Ha akcióőrült

A Jason Statham főszereplésével készült, két részt tartalmazó Crank-gyűjtemény igazi adrenalinbomba, a Transformers második része (akár fémdobozos változatban is), a Terminátor – Megváltás (szintén fémtokos kiszerelésben is) vagy a G. I. Joe pedig garantált örömet okoz azoknak, akik lélekben még mindig a homokozóban játszanak a műanyag játékaikkal. A szintén fémtokban is kapható Star Trek pedig a geek akcióőrült pasiknál számíthat telitalálatnak. Ne feledkezzünk meg a Másnaposokról sem, ami ugyan nem akciófilm, de a jópofa kanbulik élményét idézi majd fel.

Ha horrorrajongó

A Wolf Creek – A haláltúra igazi hátborzongató sorozatgyilkosos horror az ausztrál pusztákból. A Pokolba taszítva a démonos/kísértetes mozik fanjainak okozhat kellemes másfél órát, Az utolsó ház balra pedig a nyersen erőszakos szcénáival sokkol.

Adj filmet karácsonyra!
 Anyunak

A Görögbe fogadva garantáltan kellemes élmény lesz, ha elmaradt az idei nyaralás. Ha az Angyalok és démonok már könyvben is ott figyel a polcán, bizonyára a filmváltozat sem okoz majd csalódást. Az Utolsó látogatás a kosztümös-szerelmes filmeket kedvelőknél találhat be, a Rockhajó pedig igazi nosztalgiamozi, számtalan klassz zenével és vidám hangulattal. A nő másik arca az elgondolkodtatóbb romantikus mozik kategóriájába tartozik, ahogy a Dan és a szerelem is idesorolható.

 Apunak

Ha az atya érdeklődik a politika iránt, az Amikor a farok csóválja vagy a Frost/Nixon ideális választás lehet. A klasszikus, férfias gengszterfilmek területéről a Johnny Depp és Christian Bale főszereplésével készült Közellenségek (akár kétlemezes változatban is) igazán szép ajándék, a Russell Crowe nevével fémjelzett A dolgok állása pedig a régimódi krimik kedvelői számára megfelelő ajándék, és ugyanebbe a kategóriába sorolhatjuk be a John Travolta és Denzel Washington főszereplésével készült, Hajsza a föld alatt című mozit is.

 Gyerek a családban

Ha már kicsit korosabb csemetéről van szó, a több különféle formátumban napvilágot látott (pl. lentikuláris borítóval is) Harry Potter és a Félvér Herceg mindenképpen cool ajándék. Az ennél kisebbeknek a Jégkorszak harmadik része, a G-Force – Rágcsávók vagy a Szörnyek az űrlények ellen című animációs film bátran ajánlható, de aki inkább a klasszikusokban bízik, annak itt van a Hófehérke és a hét törpe újrakiadott, felújított, extrákkal telipakolt változata is.

Adj filmet karácsonyra!
 Legjobb barátnőnek

Az Egy boltkóros naplója figyelmeztető jelként szolgálhat, ha állandó közös program a vásárlás, a Nász-ajánlat című Sandra Bullock romkommal szinte képtelenség mellé lőni. A sötétebb romantika kedvelőinek az Engedj be! című vámpírmozit ajánljuk, a Hajrá, boldogság! pedig akkor ideális választás, ha a legjobb barátnőnknek sürgősen szüksége lenne egy nagy adag optimizmusra. A Julia Roberts és Clive Owen főszereplésével készült Kettős játék könnyed, játékos, ötletes és humoros, a Zack és Miri pornózik pedig a címe ellenére végtelenül romantikus film.

Adj filmet karácsonyra!
 Tesónak

A még tinédzserkorban lévő, netán egyetemista testvéreknek az Adventureland – Kalandpark jó szórakozást ígér, hiszen az ócska diákmunkák még élénken élnek az emlékezetükben. A bulisabb életet élő tesóknak a hamisítatlanul budapesti Papírrepülőket vagy a német minimáltechnóban utazó Berlin Callingot ajánljuk. Idősebb, a divatra nagyon figyelő lánytestvéreknek egy Coco Chanel, fantasyre és sci-fire fogékony fiútesóknak pedig a Dark City vagy a Képlet című DVD megvásárlását ajánljuk. Egy vígjátékkal minimalizáljuk a nemtetszési kockázatot (nevetni mindenki szeret), így a merészebb humor kedvelőinek a Brünót, a visszafogottabb humor rajongóinak pedig a Csapás a múltból-t javasoljuk.

Adj filmet karácsonyra!

További ajándéktippek:
Ajándékozz élményt! 7 különleges ötlet »
Szépségcsomag a fa alatt – 15 tipp »
13 filléres ajándéktipp »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top