nlc.hu
Dekor
Levendulaillatú szárnyak ajándékba

Levendulaillatú szárnyak ajándékba

Jó érzés barátainknak saját készítésű ajándékkal kedveskedni. A levendulából készült meglepetés igazi csajos karácsonyi ajándék.

Ajándékozásra váró levendulaillatú szárnyak

Kattints a képre a sablonért!
Kattints a képre a sablonért!

Amire szükségünk lesz:
• Textil a szárnyakhoz és az akasztóhoz
• Szárított levendula
• Tömőanyag
• Hímzőfonal

Így készül:

Az akasztóhoz vágjunk le egy 12×1,5 cm-es textilcsíkot, mérjünk az oldalaira varrásráhagyást. Hajtsuk be körben a varrásráhagyást, hajtsuk félbe a csíkot, és vasaljuk meg, majd varrjuk össze a hosszanti oldala mentén.

Vágjunk le egy darab anyagot, amelyre a szárny kétszer egymás mellé ráfér. Hímezzük a közepére a „levendula” szót.

Varrjuk össze a csík rövidebb oldalát úgy, hogy nyílást hagyunk a kifordításhoz. Hajtsuk be az anyagot úgy, hogy a varrásvonal középre kerüljön, és másoljuk rá a szárnyat a sablon segítségével. Hajtsuk félbe az akasztót, tegyük a szárnyrétegek közé, és varrjuk össze körben a rétegeket (A ábra).

Kattints a képre a nagyobb méretért!

Kattints a képre a nagyobb méretért!

Vágjuk ki, fordítsuk a színére, majd vasaljuk meg a szárnyakat. Készítsünk varrásvonalakat a sablonon bejelölt helyekre.

Hurkapálcika tompa végével nyomjunk tömőanyagot először a csatornákba, majd egy keveset a szárny elülső részére is. Töltsünk levendulát a szárnyba. Befejezésül tömjük formásra tömőanyaggal, és végül varrjuk össze a nyílást.

Levendulaillatú szárnyakCikkünk az Aréna Kiadó gondozásában megjelent, Napsugaras otthon (Praktika könyvek sorozat) című könyv alapján készült.

A csodaszép fotókkal illusztrált könyvben több mint 50 elragadó ötlet és egyszerűen elkészíthető tárgy elkészítése szerepel: kényelmes párnák, vászoncipők, gyönyörű táskák és barátságos gyermekjátékok – vibráló ötletek a lakás minden helyisége számára, a békés tengerparti hangulat és az egyszerű vidéki elegancia egyesítésével. A könnyen követhető leírások, praktikus sablonok és érthető ábrák pedig mindenkinek garantálják a nagyszerű eredményt.

Tipp: még több karácsonyi dekorációs ötletért kattints ide! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top