Dekor

Karácsonyi könyvtippek pasiknak

Ha valami igazán szép és hasznos ajándékkal szeretnéd meglepni párodat, apukádat vagy éppen nagypapádat, a következő könyvek között biztos megtalálod a tökéletes karácsonyi ajándékot.

Karácsonyi könyvtippek pasiknakAz űrrepülés teljes története a Szputnyik-1-től az űrrepülőgép utánig

„A séta a Holdon: hab a tortán. Könnyű volt. De eljutni a Holdig egyáltalán nem volt könnyű.” (Buzz Aldrin űrhajós)

Az emberiség fejlődésében aligha akad annyi és olyan találékonyság, illetve tevékenység, ami nagyobb figyelmet irányított volna magára, mint az űrrepülés. Másképpen fogalmazva ez azt jelenti, hogy az űrrepülés az első pillanattól fogva a lehető legjobban dokumentált emberi teljesítmény. Aki tehát a történetét akarja megírni – legyen az mindössze nyúlfarknyi ötven év – a bőség zavarával találja magát szemben. És számos titokkal is… Olyan titkokkal, amelyek az űrversenyt életben tartották, és költségvetését gyakran feleslegesen terhelték. A titkolózás még ma sem szűnt meg egészen, de hála az űrhatalmak pénzügyi szorongatottságának, sokkal több a példaadó együttműködés is. Nos, mindennek a hogyanját és mikéntjét gyűjtötte csokorba ez a vaskos képeskönyv – minden eddigi űrkutatási összefoglalónál bőségesebben. Értő átlapozgatása is napokig eltart, vagyis kitűnő szórakozási lehetőséget nyújt a borongós téli időben mindazoknak, akiket az űrrepülés története érdekel. Akad talán egyvalaki is, akit nem?!

Szerző: Giles Sparrow
Fordította: Dr. Both Előd és Horvai Ferenc
Kiadó: M-Érték Kft. Kiadó, Budapest 2009
Tipp: rendeld meg a Polc.hu-n »

Karácsonyi könyvtippek pasiknakToys for Boys – Luxusjátékszerek férfiaknak

Minden férfiben élete végéig ott rejlik a kisfiú. Ezt az énjét soha, semmilyen körülmény hatására nem veszti el. Ez a fiú pedig olyan csodalatos dolgokról álmodozik, mint egy hatalmas, gyönyörű yachton körbeutazni a Földet, vagy egy tűzpiros aszfaltszaggató utcai versenyautóban végigszáguldani keresztül a Világon. Villámgyors sportmotorokról álmodik, szuperintelligens órát hord és a legelképesztőbb kütyükkel veszi magát körül. 
A háromnyelvű kiadásban készült könyv látványosan illusztrált oldalain több mint 400 kép és rövid szöveg nyújt információt a korlátozott számban elérhető luxustárgyakról, „a vágy titokzatos tárgyairól”.

A kötet a legfantasztikusabb és egyben legritkább szuperautókat, magánrepülőket, megajachtokat és személyes tárgyakat mutatja be, amelyek minden válogatós életművész érdeklődését felkelthetik. A fejezetek között helyet kaptak a ritka időmérő és különleges elektronikai eszközök, egzotikus motorok, nem mindennapi dizájnelemek és a luxuséletvitelhez elengedhetetlen dolgok, amelyek oly sok olvasó képzeletét megmozgatják. (angol-olasz-magyar nyelven)

Szerző: Patrice Farameh
Kiadó: Vince Kiadó

Karácsonyi könyvtippek pasiknak50 szupertitkos dokumentum a történelem irattárából
 
Thomas B. Allen könyvében ötven szupertitkos esetet tár a nyilvánosság elé. Borzongatóan izgalmas ügyeket, szigorúan titkos, évtizedekig rejtegetett dokumentumokat, melyek háborúk kimenetelét, nemzetek sorsát befolyásolták, messzemenő hatást gyakorolva a világtörténelemre. Szerepel benne a spanyol Armada veresége, a merénylet Lincoln elnök ellen, a fasiszta Németország gonoszul megrendezett, ürügyként használt határmenti akciója, a hidegháborús kém-ellenkém játszmák, vagy a CIA 2001 augusztusában kiadott jelentése is, amelyben figyelmezteti az Egyesült Államok elnökét, hogy Oszama bin Laden terrortámadást tervez az Egyesült Államok ellen…
Döbbenetes történeteket olvashatunk álcázásról és leleményről, emberéletek ezreit mentő bátorságról és legalább oly sokak életét követelő csalárd akciókról. A washingtoni Nemzetközi Kémmúzeum közreműködésével Thomas B. Allen, a kémirodalom veteránja bepillantást enged az ügynökélet és a titkos akciók kulisszatitkaiba, az álcázott hadviselés minden képzeletet felülmúlóan izgalmas históriájába.

Szerző: Thomas B. Allen
Kiadó: Geographia Kiadó
Tipp: rendeld meg a Polc.hu-n »

Karácsonyi könyvtippek pasiknakA fejek forradalma – A Beatles dalai és a hatvanas évek

A Beatles egy káprázatos évtized káprázatos megfogalmazója volt. A popzenét, amilyennek ma ismerjük, gyakorlatilag ez a négy fiatalember teremtette meg. Egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy megváltoztatták a világot.

Hiánypótló művében a szerző a Beatles igazi lényegére, a dalokra összpontosítva festi meg az együttes pályaképét, s a háttérben kirajzolódik a hihetetlenül izgalmas, reményekben és indulatokban gazdag, lendületes optimizmust és filozofikus befelé fordulást hozó évtized: a 20. század hatvanas évei. MacDonald összegyűjtött és felhasznált minden fellelhető, az egyes Beatles-dalokkal kapcsolatos adatot, a szerzői munkát befolyásoló társadalmi és zenei eseményektől kezdve az együttes tagjainak személyiségváltozásain és a stúdiótechnika fejlődő lehetőségein keresztül a tudatállapotot módosító szerek hatásáig.

Páratlanul szerteágazó zenei, történelmi, szociológiai, pszichológiai ismeretanyaggal fölfegyverkezve vállalkozott 241 dal „olvasatának” megírására, az első, amatőr szintű kísérletektől, az 1957-ben készült „Real Love”-tól az „utolsó utáni”, 1995-ös felvételekig. Munkája nehezen felülmúlható: ilyen felkészültségű szerző ilyen mélyrehatóan még nem foglalkozott populáris zenével.

Szerző: Ian MacDonald
Kiadó: Park Kiadó
Tipp: rendeld meg a Polc.hu-n »

Karácsonyi könyvtippek pasiknakA Monty Python Tunéziában

A Magyarországon is népszerű brit társulat, a Monty Python Repülő Cirkusza 1977-ben nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy elkészítsék sajátos verziójukat a krisztusi időkről. Ez lett a Brian élete című, 1978-ban bemutatott, mára klasszikussá vált film, amelyet több országban betiltottak, vagy csak jóval a bemutató után engedtek levetíteni. Svédországban például a következő reklámmal ajánlották a filmet: ,,Olyan vicces film, hogy Norvégiában be is tiltották!”. A történet egy fiatal júdeai ácsról, Brianről szól, aki véletlenül pont ott és akkor éli életét, mint Jézus.

A könyv szerzője, az amerikai Kim ,,Howard” Johnson eleinte a társulat lelkes rajongója volt, később azonban barátságot kötött a hat humoristával, így csöppent bele a film tunéziai forgatásába. Az öthetes forgatás közben a szerző állandóan jegyzetelt és fényképezett, ennek eredménye ez a szórakoztató könyv, amely minden Python-rajongó számára kötelező, de annak is érdemes elolvasnia, aki kíváncsi, hogyan készült egy filmvígjáték a 70-es években.

Szerző: Kim ,,Howard” Johnson
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó
Tipp: rendeld meg a Polc.hu-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top