Dekor

2 gyors karácsonyi dekorációtipp a konyhába

Lassan ideje karácsonyi hangulatot varázsolni otthonodba. Két szupergyors ötletünk is van.

A karácsonyi díszítés során gyakran háttérbe szorul a konyha, pedig ez a helyiség mágnesként vonzza a vendégeket, ráadásul sokkal kellemesebb egy szépen kidekorált konyhában készíteni a karácsonyi menüt. Egyszerű és szerény dekorációra törekedj!

 Sütőformák – nem csak sütikhez

A konyhai dekorációkhoz először is a saját konyhádban nézz körül, ugyanis számos kelléket, alapanyagot találhatsz, amelyet kreatívan felhasználhatsz ötletes kiegészítőként. Az étkezőasztal dísze lehet a gyertya- vagy a mécsestartónak is kiváló, csillag vagy fenyőfa alakú fém sütőforma. Helyezd el a formákat egy piros vagy üveg tányéron, szórj köréjük dekorcukrot, és állíts egy mécsest vagy gyertyát a közepükre!

2 karácsonyi dekorációtipp a konyhába

 

 Karácsonyi csillagok

Egy a polcról lelógó, karácsonyi motívumokkal mintázott futó bájos dísze lehet a konyhának az ünnepek előtt. Nagyon könnyen elkészítheted, csupán vastag filcanyagra, egy egyszerű, csillag formájú sablonra és egy ollóra vagy sniccerre lesz szükséged. A filc nagy előnye, hogy nemcsak olcsó, de rengeteg pompás színárnyalatban is kapható, könnyű vele dolgozni, ráadásul a beszegéssel sem kell bajlódni. Kartonból készítsd el a csillagsablont, helyezd az anyagra, rajzold körbe, majd vágd ki a mintákat! A kivágott csillagokat ne dobd ki, hiszen egyéb díszítésnél még jól jöhetnek. Az elkészült futót rajzszögekkel rögzítsd a polchoz!

Hasonlóan egyszerű elkészíteni ezeket a csillag alakú díszeket is – akár maradék anyagból is megvarrhatod őket. Bélésnek használj puha vattát, középen pedig egy csinos kis gombbal díszítheted. Karácsonyi hangulat költözik a konyhádba, ha a konyharuha mellé akasztasz egyet-kettőt. 

Nagyobb fotóért kattints a képre!

Nagyobb fotóért kattints a képre!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top