Dekor

Útra kész rénszarvas: papírdísz karácsonyra, letölthető sablonnal

A nagy karácsonyi dekorálásból az ablakok sem maradhatnak ki. Ezt a vidám rénszarvast kifejezetten gyerekszobákba szánjuk.

Nagyobb fotóért katt a képre!
Nagyobb fotóért katt a képre!

1. A testet, a fejet, a szarvat, a hátsó lábat, a csizmákat, a sálat és a nyeregtakarót kartonpapírból vágjuk ki, majd állítsuk össze a figurát: a sálat bújtassuk át a nyakon, majd ragasszuk fel a fejet.
A füleket és a szarvat hátulról ragasszuk fel a fejre. A hátsó lábat rögzítsük a helyére. A sálvégeket ragasszuk a kép alapján a sálra.

2. Az arcot filctollal és színes ceruzával rajzoljuk meg: szemfénynek vigyünk fel egy fehér pöttyöt a fekete pupillára, húzzuk meg a száj vonalát, a bajuszpöttyöket, dörzsöljünk fel piros színes ceruzareszeléket arcpírnak és ragasszuk fel az orrot. A homlokra rögzítsük a rafiafürtöt, és díszítsük a szarvat aranyszínű csillaggal.

3.
A piros csizmákat elölről ragasszuk fel a lábakra. A két elülső csizma elülső körvonalát emeljük ki fekete filctollal.

4.
A nyeregtakarót díszítsük a kép alapján kék szarvasokkal (előzőleg mintalyukasztóval vágjuk ki őket tónuspapírból) és rózsaszín csíkokkal. Zöld fonalból készítsünk bojtokat: vágjunk 1,5 cm-es darabokat a fonalból, majd felül kössük össze, és tekerjük körbe papírdarabbal. Ezután ragasszuk fel hátulról a nyeregtakaróra. A nyeregtakarót rögzítsük a szarvas hátára.

A sablonért kattints a képre!
A sablonért kattints a képre!

5. A csengettyűt piros papírdróttal rögzítsük a sál aljára.

Szükséges eszközök:

• Sárga, piros, rózsaszín, fűzöld, sárgászöld és türkizkék kartonpapír
• Türkizkék tónuspapír
• Narancssárga rafiafürt
• Aranyszínű fémes hullámkarton
• Piros csengettyű, Ø 20 mm
• Zöld fonal
• Mintalyukasztó: szarvas
• Piros fémes papírdrót

A motívum mérete: 33 cm

Cikkünk a Cser Kiadó gondozásában megjelent, Papírdíszek karácsonyra című könyv segítségével készült. A kötetben aranyos papírdíszeket találunk, és apró trükköket, fortélyokat tudhatunk meg arról, hogyan tehetünk különlegessé egy-egy papírfigurát. A kötet hasznos lehet óvodáknak és iskoláknak is, mert a könyvben szereplő figurák elkészítéséhez kevés alapanyag szükséges, és a kész karácsonyi figurák díszíthetik az osztályterem, iskola ablakait, falait.
Szerző: Birgit Utermarck

Útra kész rénszarvas: papírdísz karácsonyra, letölthető sablonnal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top